Medvirkende Spillemand på en Tagryg

Forfatter og komponist

Baseret på fortællinger afSholem Aleichem
Med speciel tilladelse afArnold Perl
ManuscriptJoseph Stein
MusikJerry Bock
TekstSheldon Harnick

Original New York produktion, instrueret og koreograferet af Jerome Robbins

Creative Team

IscenesættelseDaniel Bohr
ScenografiPaul Farnsworth
KoreografiLee Proud
Musikalsk indstuderingPer Engström
LysdesignDavid Howe
OversættelseJens Louis Petersen

Daniel Bohr

Født i Argentina, opvokset i Chile, uddannet i Spanien, og har boet og arbejdet i Danmark, Frankrig, Spanien, Chile, Norge, Argentina, Venezuela, Mexico, Holland, Sverige, Belgien, USA og Italien. Han har gennem de seneste 50 år iscenesat utallige forestillinger, fra eksperimenterende teater, drama og komedier til opera, operette og musicals. Han har desuden arbejdet for radio, TV og film og været både teaterchef, operachef, festspildirektør og privat teaterproducent. For Det Ny Teater har han iscenesat West Side Story, Gertrude Stein, Peter Pan, Marlene Dietrich – Den Blå Engel, Annie, Evita og Jekyll & Hyde samt Love Never Dies og The Sound of Music der begge vandt en Reumert for Årets Musikteater, og senest Annie Get your Gun. For Det Kgl. Teater La Traviata, Faust, Den Hellige Kommunion, Eight Songs For A Mad King, Cosi Fan Tutte og senest Isslottet, for Den Jyske Opera Zigeunerbaronen, Figaros Bryllup, Bajadser og Cavalleria Rusticana, for Det Danske Teater Kiss Me Kate!, for Odense Teater Fruen på Sark, på Aalborg Teater Tag med til Hollywood, Når Engle Danser og Huset med de Syv Balkoner, for Nyt Dansk Musikteater Egtved Pigen, Julius, Peter Sabroe, Den Blå Karrusel, Lyset Over Skagen og Fregatten Jylland, for Betty Nansen Teatret Master Class, for Den Ny Opera den Reumert-nominerede The Turn of the Screw og for Den Fynske Opera senest Andre Bygninger, der vandt en Reumert for Årets Opera i 2015.

Paul Farnsworth

Uddannet i teaterdesign på Wimbledon School of Art. Har på Det Ny Teater tidligere skabt scenografi og kostumer til bla. Peter Pan, My Fair Lady, The Sound of Music, The Producers, Wicked, Love Never Dies, Evita, Billy Elliot, Jekyll & Hyde, Anything Goes og senest Annie Get your Gun. Paul har skabt scenografi og kostumer til langt over 100 forestillinger, såvel i England som internationalt og modtog i 1997 en Olivier Award for sin scenografi til Passion. Blandt Pauls seneste forestillinger i England er The Producers, Jesus Christ Superstar, Annie Get Your Gun, Candide, Afraid of the Dark, Charley’s Aunt, The Boy Friend, Whistle Down The Wind, The Way of the World, Smash, On Your Toes, Lend Me A Tenor, Mrs. Warren’s Profession, Entertaining Angels, Noises Off, Shall We Dance, Flashdance The Musical, Half a Sixpence, Dr. Doolittle og Scrooge (modtog en Green Room Award for Best Set & Costume Design).

Per Engström

Diplomeksamen fra Musikhögskolan i Stockholm med kantor- og organisteksamen i 1978 og orkester- og kordirigenteksamen i 1982. På Det Ny Teater har Per Engström dirigeret samtlige opførelser af The Phantom of the Opera, Cats, The Producers, Skønheden og Udyret, The King and I, Les Misérables, Mary Poppins, Wicked, Annie, Singin’ in the Rain, Love Never Dies, Crazy For You, Evita, Billy Elliot, The Sound of Music, Jekyll & Hyde, Anything Goes og Chicago. Han har endvidere virket som musikalsk instruktør af Annie Get Your Gun og The Book of Mormon. Per Engström har været ansat ved Malmö Stadsteater, operaen i Göteborg samt Oscars Teatern i Stockholm, hvor han bl.a. dirigerede The Phantom of the Opera 1989-95. I Sverige har han derudover dirigeret Mozarts Tryllefløjten.

Jens Louis Petersen

Dansk forfatter, journalist og oversætter. Ansat fra 1952 på Det kongelige Teater. Administrator ved Statens teaterskole 1967 – 1987 og redaktør på Blæksprutten fra 1971. Jens Louis Petersen oversatte både musicals, skuespil og opera. Han var også tilknyttet Danmarks Radio og skrev tekster til satiriske tv-programmer, ligesom han leverede manuskripter til flere afsnit af Huset på Christianshavn og Matador.

Tommy Kenter

Uddannet fra Statens Teaterskole. Debuterede på Det Ny Teater som 10 årig i forestillingen Den Forelskede Kamphane, allerede som 11 årig debuterede han på film i Cirkus Buster og har siden været med i en lang række af danske film, TV-serier og satireprogrammer. På teatret han han medvirket i bla. Svejk på Betty Nansen Teatret, Matador the Musical og Kong Lear på Det Kongelige Teater. Har herudover sat egne shows op på teatret, herunder Kentex – En mand du ikke kan nå.

AnnMari Max Hansen

Debuterede som 10 årig på Helsingborg Stadsteater. Har på Det Ny Teater bl.a medvirket i Cyrano de Bergerac, Vild Honning, Pigen Claudia, Falskhed og Fornærmelse. Har medvirket i en lang række film og teater produktioner, bla. på Det Danske Teater, Cirkusrevyen, Helsingør Revyen, Gladsaxe Teater, Svalegangen, Boldhus Teatret, Fiol teatret og Østre Gasværk teater hvor hun spillede Fantine i Les Miserables.

Jesper Asholt

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 1991. På Det Ny Teater har han spillet Cogsworth i Beauty and the Beast, boksetræneren i Billy Elliot samt Amos i Chicago. På andre teatre: Elling & Kjell Bjarne, Richard III, Kong Lear og Hvem Støver Af og Ghost. Han kendes desuden fra et utal af roller i TV (bl.a. Frank i Nikolaj og Julie) og på film, bl.a. Ledsaget Udgang, Mifunes Sidste Sang, Kunsten At Græde I Kor, Hvidsten Gruppen og rollen som Tjele i 1864.. Han har desuden spillet Far i de seneste Far til Fire-film.

Holger Perfort

Uddannet på elevskolen ved Aarhus Teater og debuterede i 1948. Indtil midten af 1970’erne havde han hovedsageligt sit virke på Århus og Odense Teater. Fra midt i 1970’erne og mange år frem blev Folketeatret Perforts foretrukne scene, ligesom han medvirkede i diverse roller på Privat Teatret. Han har spillet et utal af roller på film og tv, bl.a. overtjener Olsen på Postgården i serien Matador.

Martin Loft

Debuterede for over 20 år siden i Les Misérables på Østre Gasværk Teater. Siden har han spillet en lang række hoved- og biroller i danske musicals på Odense, Aarhus og Aalborg Teater. På Det Ny Teater har han medvirket i Jekyll & Hyde, The Sound of Music, Billy Elliot, Evita, Love Never Dies, Annie, Wicked, Les Misérables , Anything Goes, Annie Get Your Gun og senest The Phantom of the Opera. Ved siden af teaterarbejdet har Martin en koncertvirksomhed i duoen Granum/Loft sammen med guitaristen Martin Granum.

Carl Christian Rasmussen

Uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Det Kgl. Teaters Operaakademi. Han har spillet og sunget en lang række vidt forskellige roller inden for opera, operette, moderne musikdramatik, musical og skuespil spændende fra Mozart, Rossini, Wagner over Per Nørgård og Poul Ruders til Lloyd Webber. Carl Christian Rasmussen har været engageret på Den Jyske Opera, Det Kgl. Teater, Team Teatret, Aarhus Sommeropera, Den Fynske Opera, Fiolteatret, Betty Nansen Teatret, Folketeatret.dk samt Det Ny Teater, hvor han har medvirket i Den Glade Enke, Phantom of the Opera, My Fair Lady, Skønheden og Udyret, The Sound of Music, Jekyll & Hyde The Musical, Annie Get Your Gun og senest The Phantom of the Opera.

Marianne Høgsbro

Uddannet fra Statens Teaterskole, 1979. Hun har været en del af ensemblet på Det Kongelige Teater og senest Aalborg Teater. Hun har spillet hovedroller i bl.a.: Inden for murene, Familien, Bunbury, Anna Sophie Hedvig, Don Ranudo, Glasmenageriet, Inden jeg fylder 67, Den stundesløse, Der var engang, Tartuffe, Et dukkehjem, Petra von Kants bitre tårer og Døgnvæsener. Marianne har modtaget flere teaterpriser, senest modtog hun i 2014 Lauritzen-Prisen og samme år en Reumert for Årets Kvindelige Hovedrolle. På Det Ny Teater har Marianne Høgsbro medvirket i Anything Goes.

Jørn Pedersen

Uddannet fra Operaakademiet. Har haft en lang række hoved- og titelroller i opera, operette og musicals, herunder operaerne Rigoletto, Scarpia, Falstaff, Lescaut, Don Juan, Figaro m.fl. På det Ny Teater har Jørn Pedersen tidligere medvirket som Falke og Eisenstein i Flagermusen, Grev Danilo i Den Glade Enke samt som Fantomet i Phantom of the Opera.

Karin Nordly Holst

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi. Har bl.a. medvirket i My Fair Lady på Aarhus Teater, Hairspray, Into the Woods og Chess i Tivoli og på Folketeatret som Frøken Nitouche i Frøken Nitouche samt Polyhemia i Mød Mig på Cassiopeia. På Det Ny Teater har Karin Nordly-Holst tidligere medvirket i Love Never Dies.

Isabel Schwartzbach

Uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole 2010-13. Sang og spillede i 2014 rollen som Cosette i Les Misérables på Aarhus Teater. I 2018 sang og spillede hun Maria i West Side Story på hhv. Aarhus og Ålborg Teater. På Det Ny Teater har Isabel Schwartzbach tidligere medvirket i Beauty and the Beast, The Sound Of Music,  Jekyll & Hyde og senest som Christine i The Phantom of the Opera.

Lærke Belle Juul Hansen

Har studeret privat hos førende skuespillere, sangere og danser, og er nu under uddannelse hos Savery Academy Performance Education. Lærke Belle får sin debut på Det Ny Teater i Spillemand på en Tagryg.

Sebastian Harris

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2015. Har på det Ny Teater medvirket som Tony Elliot i Billy Elliot, The Book of Mormon og senest som Monsieur André i The Phantom of the Opera. Desuden har han medvirket i Nøddebo Præstegaard på Folketeatret, Miss Saigon på Nørregade Teatrets samt Klokkeren fra Notre Dame.

Kristian Rossen

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2018. Har på Odense Teater medvirket i Anna Karenina, Så Længe mit Hjerte slår og Lysistrate og på Østre Gasværk i Pelle Erobreren.

Markus Emil Borg

3. års elev ved Den Danske Scenekunstskole.

Mikkel Hoé Knudsen

Færdiguddannet som Musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole i 2017. Har medvirket i An American Idiot og Chess. På Det Ny Teater har Mikkel medvirket i Anything Goes og senest The Phantom of the Opera.

Kristoffer Sass

Færdiguddannet som musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Har tidligere bl.a. medvirket i My Fair Lady på Aarhus Teater, The Prince of Egypt på Fredericia og Frøken Nitouche og Mød mig på Cassiopeia på Folketeatret.

Niklas Frandsen

Uddannet fra Performing Arts School, Göteborg, 2019, og får sin debut i Spillemand på en tagryg.

James Leece

Uddannet fra Royal Ballet School og The London Studio Centre. Har medvirket i en lang række balletter og musicals i England Han har blandt andet spillet Johnny i Dirty Dancing, titelrollen i The Snowman, Don Lockwood i Singin’ in the Rain og senest i Danmark Nøddeknækkeren i Tivoli.

Jacob Hughes

Uddannet fra Elmhurst Scool for Dance/Birmingham Royal Ballet og Middelesex University i Classical Dance Technique and Performance. Har medvirket i klassiske balletter og contemporary Dance i England og USA og har senest på Det Ny Teater i The Phantom of the Opera.

Thea Boel Gjerum

Uddannet musicalperformer fra Performing Arts School,, Göteborg. Har tidligere medvirket i Into the Woods, Rod i Replikken samt Djævelens Lærling.

Rie Sørensen

Færdiguddannet som musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. Har tidligere på Fredericia Teater medvirket i Shubidua the Musical, Klokkeren fra Notre Dame og Seebach.

Johanne Milland

Færdiguddannet som musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole i 2018. Har medvirket i Leonora Christina the Musical på Odense Teater.

Anne Suppli

Har siden 1990 medvirket i en række musicals og operetter. På Det Ny Teater har hun senest medvirket i Annie Get Your Gun, Anything Goes, spillet Baronessen i The Sound of Music, og tidligere den afdøde mor i Billy Elliot, titelrollen i Mary Poppins, Polly og Tess i Crazy For You og endvidere medvirket i West Side Story og Annie, The Producers, Skønheden og Udyret, The King and I, Les Misérables, Wicked, Love Never Dies og Evita. På andre teatre bl.a.: City of Angels, Fame, Stairways to Heaven, Matador, Et solstrejf i en Vandpyt og hovedrollen som Dorothy i The Wiz på Folketeatret.

Simon Fichman

3. års elev ved Den Danske Scenekunstskole.

Thomas Mark

Uddannet fra The Urdang Academy, London. Har medvirket I Jack and the Beanstalk og Beauty and the Beast I England og som danser i flere shows i Disneyland Paris.

Mia Karlsson

Uddannet på Musikhögskolan i Malmø i 1995 og på musicallinjen, Kulturama i Stockholm i 1999. På Det Ny Teater har hun medvirket i samtlige opførelser af The Phantom of the Opera, og har derudover  sunget Søster Margaretta i The Sound of Music, Belle i Skønheden og Udyret, Cosette i Les Misérables og Tuptim i The King and I, en rolle hun også har spillet på Slagthuset i Malmø. Herudover hun  medvirket i My Fair Lady på Det Kongelige Teater. Udover sit virke som sanglærer så har hun en omfattende koncertvirksomhed.