Medvirkende Kinky Boots

ManuskriptHarvey Fierstein
Musik og sangteksterCyndi Lauper
Iscenesættelse & koreografiLee Proud
ScenografiPaul Farnsworth
Musikalsk indstuderingPer Engström
LysdesignTimothy M. Deiling
Lyddesign Richard Sharratt
Associate choreographerCharlotte Gale
OversættelseKenneth Thordal

Medvirkende

Charlie PriceLars Mølsted
Lola/SimonSilas Holst
LaurenMonica Isa Andersen
Nicola Nikoline Harriet Breienholt
DonRasmus Fruergaard
PatMette Ladekarl
TrishAnn Farholt
GeorgeKim Hammelsvang
HarryMartin Skriver

.

Mr. PriceSebastian Harris
Mr. SimonHenrik Lund
AngelMorten Daugaard
AngelLasse Dyg
AngelOliver Poulin
AngelPatrick Svingholm Terndrup
AngelPaul James Rooney
AngelSøren Torpegaard
I andre rollerSøren Bang
Niklas Frandsen
Gustav Schriver
James Leece
Linea Høeg
Nadin Reiness
On stage swingMads Valdemar Vinther
On stage swingElise Ruusunen

.

Unge Charlie & Unge Lola/SimonJulian Alexander Krogh
Silas Richard Milling Hossy
Vilbert Hein Friberg
Adam Eiberg Kastaniegaard
Laurits Frederik Hjertholm
Felix Folkenberg Eriksen

Harvey Fierstein

Han voksede op i Brooklyn, NewYork og sang i drengekor som barn. Som ung blev han først skuespiller og medvirkede i en række serier og film - blandt andre den i Danmark nok så kendte Tv-serie Cheers, ligesom han medvirkede i filmen Mrs. Doubtfire som Mr. Frank Hillard. Han har også lagt stemmer til en lang række karakterer i tegnefilm, blandt andre i Mulan 1. og 2. 
 

Harvey Fierstien var en af de første skuespillere, der talte åbent om sin homoseksualitet, og da han gav sig til at skrive musical-manuskripter, var det også i LGTB-miljøerne, han hentede sin inspiration. I 1982 skrev han manuskript til Torch String Triology, som gav ham en Tony Award, og det følgende år gentog han kunststykket med manuskriptet til La Cage aux Folles, som Det Ny Teater opførte i 1996. I 2013 opnåede han sin tredje Tony Award som manuskriptforfatter med Kinky Boots. Fierstein har talt om, at det specielle ved dette manuskript var, at det var skabt over en virkelig historie med udgangspunkt i en dokumentarfilm, der rummede en historie om en meget usædvanlig måde at redde en familievirksomhed på. Han ville dog gerne fokusere på historien om to meget forskellige mænd, der finder ud af, at de her mere tilfælles end de anede. Den menneskelige vinkel var producenterne Daryl Roth og Hal Luftig med på. Og det blev i den grad bakket op af komponist Cyndi Lauper. Det viste sig klogt - Kinky Boots vandt hele 6 Tony Awards herunder for bedste manuskript og for bedste musik. Forestillingen havde premiere i Chicago i efteråret 2012 og åbnede på Broadway i foråret 2013, hvor den spillede uafbrudt de næste seks sæsoner. Forestillingen blev sideløbende et kæmpehit i Londons Westend og har desuden fejret triumfer rundt om i resten af verden.

 

Cyndi Lauper

Cyndi Lauper voksede op i Queens, New York. På et tidspunkt fik hun en guitar af sin storesøster, og da hun blev smidt ud af high school, spillede hun i forskellige cover-bands. Hun gjorde sig bemærket som en sanger, der kunne bevæge sig i fire oktaver. Hun fik sin første pladekontrakt med bandet Blue Angel i starten af firserne, men det var med soloalbummet  She is So Unusual (1983), at hun fik sit gennembrud. Med debut-albummet brød Cyndi Lauper barrierne ned mellem den mørke punk og den polerede new romance, som var de to modpoler på firsernes musikscene. Med sine outrerede kostumer og specielle hårfarver lignede hun en farverig punker, og hun skrev sange om oprør og om at være sig selv som kvinde. Hun var således en rebel, der voksede ud af punken, men hun gjorde det i sange og med et mere elektronisk lydbillede, der rummede masser af elementer fra new romance genren. På den måde blev hun en af de første kunstnere, der gav ideerne bag punken bred appel, og i løbet af et par år blev hun både et amerikansk stil- og musikalsk-ikon. 

I 1985 skrev hun filmmusik til filmen The Goonies, og i 1986 kom den succesfulde opfølger til debutalbummet med titlen True Colors. Cyndi Lauper har til dags dato solgt mere en 50 millioner albums, der blandt andre rummer sange som Girls Just Want to Have Fun, Time after Time og True Colors. Titelnummeret til det andet album blev udover et verdenshit også - til hendes store glæde - en signatur-sang i det amerikanske LGTB-miljø. De følgende årtier har Cyndi Lauper bevæget sig frit mellem musikalske stilarter og kunstneriske discipliner - hun har blandt andet vundet en Emmy som skuespiller.

I 2013 bad vennen og manuskriptforfatteren Harvey Fierstein hende skrive musikken til Kinky Boots - hvilket hun sagde ja til. Hun havde prøvet kræfter med musikteater nogle år tidligere som skuespiller i rollen som Jenny i The Three Penny Opera af Betolt Brecht. I arbejdet med musikken til Kinky Boots lagde hun meget stor vægt på at skrive sange meget specifikt til de enkelte karakterer og de castede skuespillere - og hun justerede løbende sangene under prøverne op til premieren på forestillingen. Forestillingen åbnede i Chicago 2012 og derefter på Broadway i 2013, hvor den spillede uafbrudt de næste seks år.

Lee Proud

Uddannet fra Italia Conti Academy i London. Har på Det Ny Teater koreograferet Spillemand på en Tagryg og Oliver! og debuterer som instruktør med Kinky Boots. Han har koreograferet en lang række forestillinger i både Storbritannien, resten af Europa og i Asien. Bl.a. Elf i Tivoli. Han har vundet adskillige priser, bl.a. Griman Award for Best Choreographer for Matilda på Reykjavik City Theatre i 2019; International Best Achievement Recognition Award "Best Choreographer" i 2017; The OffWestEnd Award (Offie) "Best Choreographer" for Allegro på the Southwark Playhouse i 2017, TheOffWestEnd Award (Offie) "Best Choreographer" for Grand Hotel in London og Mack and Mabel i 2016. Lee co-instruerede desuden Legally Blonde med Nikolai Foster.

Paul Farnsworth

Uddannet i teaterdesign på Wimbledon School of Art. Har på Det Ny Teater skabt scenografi og kostumer til bl.a. Peter Pan, My Fair Lady, The Sound of Music, The Producers, Wicked, Love Never Dies, Evita, Billy Elliot, Jekyll & Hyde, Anything Goes, Annie Get your Gun, Spillemand på en Tagryg og Dance of the Vampires. Han har derudover skabt scenografi og kostumer til langt over 100 forestillinger, og modtog i 1997 en Olivier Award for sin scenografi til Passion. Blandt hans teaterdesigns til forestillinger i England kan nævnes The Producers, Jesus Christ Superstar, Annie Get Your Gun, Candide, Afraid of the Dark, Charley’s Aunt, The Boy Friend, Whistle Down The Wind, The Way of the World, Smash, On Your Toes, Lend Me A Tenor, Mrs. Warren’s Profession, Entertaining Angels, Noises Off, Shall We Dance, Flashdance The Musical, Half a Sixpence, Dr. Doolittle og Scrooge (Green Room Award for Best Set & Costume Design).

Per Engström

Diplomeksamen fra Musikhögskolan i Stockholm med kantor- og organisteksamen i 1978 og orkester- og kordirigenteksamen i 1982. På Det Ny Teater har Per Engström dirigeret samtlige opførelser af The Phantom of the Opera og Cats. Han har endvidere på Det Ny Teater dirigeret og virket som musikalsk instruktør på The Producers, Skønheden og Udyret, The King and I, Les Misérables, Mary Poppins, Wicked, Annie, Singin’ in the Rain, Love Never Dies, Crazy For You, Evita, Billy Elliot, The Sound of Music, Jekyll & Hyde, Anything Goes, Chicago, Annie Get Your Gun, Spillemand på en Tagryg, Dance of the Vampires, Waitress og Oliver! Har været ansat ved Malmö Stadsteater, operaen i Göteborg samt Oscars Teatern i Stockholm, hvor han bl.a. dirigerede The Phantom of the Opera fra 1989-95.

Kenneth Thordal

Komponist, tekstforfatter, musiker, sanger og oversætter. Har for Det Ny Teater oversat The Book Of Mormon og Waitress. Har derudover oversat musicals, film og TV programmer, bl.a.  Eminems 8 Mile og South Park. Han har igennem sin karriere udgivet flere albums, spillet utallige koncerter i ind- og udland og skrevet tekst og musik til danske kunstnere, bl.a. Dicte, Peter Sommer, Tobias Trier, Peter Laugesen, Poul Krebs, Carsten Lykke og Oliver Zahle. Som komponist, tekstforfatter og kapelmester har han bl.a. arbejdet med teateropsætningerne Kong Arthur, Alice i Eventyrland og Frankenstein Genskabt. I maj 2007 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat, og i marts 2010 modtog han komponistforeningen DJBFA’s Hæderspris. I 2013 blev musikforestillingen Frankenstein Genskabt præmieret af Statens Kunstfond for ”bedste musik til musikdramatisk værk i perioden 2010-2013”.

Charlotte Gale

Uddannet fra Millennium Performing Arts i London i 2008. Har medvirket i Top Hat på Aldwych Theatre, Carousel på Arcola Theatre og i Elf på Dominion Theatre i London. Hun har efterfølgende været koreograf-assistent på Elf i Tivoli, København, og på Allegro på Southwark Playhouse, London. Hun underviser på Arts Educational, Urdang og London Studio Centre.

 

Timothy M. Deiling

Blev udnævnt som "Young Lighting Designer of the Year" af Association of Lighting Designers i 2008. Han har siden designet lys på mere end 200 professionelle teaterproduktioner i Londons West End, Broadway samt til turnéer og film. Senest SIX, American Idiot, Knights Of The Rose, Club Tropicana, Our House, Crazy for You, Guys & Dolls, Moby Dick og Annie Get Your Gun. Han har ydermere arbejdet som Associate Lighting Designer på National Theatre samt på forestillinger som Chicago, Scottsboro Boys, White Christmas, 9 to 5 the Musical og Pippin i England.

Richard Sharratt

Arbejdede i adskillige år på engelske landsdelsscener, førend han flyttede til Londons West End sammen med Blood Brothers. Her mixede han lyden på mange forestillinger, før han fik premiere på uropførelsen af The Phantom of the Opera og blev associate lyddesigner på forestillingen over hele verden, deriblandt på Det Ny Teater i 2000. På Det Ny Teater har han derudover designet lyd på The Producers, Wicked, Singin’ in the Rain, Love Never Dies, Billy Elliot og Dance of the Vampires. Han har været associate lyddesigner på adskillige andre forestillinger, bl.a. Starlight Express i Japan og Australien, talrige opsætninger af Queens We Will Rock You, samt lavet lyddesign til bl.a. Disney’s Beauty and the Beast i London og Stuttgart.

Lars Mølsted

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2010. Har på Det Ny Teater medvirket i Waitress som Dr. Pomatter. Medvirkede i Spring Awakening på Aalborg Teater 2009, Sweeney Todd på Odense Teater 2010 samt på Fredericia Teater i Avenue Q, Aladdin og De Tre Musketerer, hvor han spillede D´Artagnan. Har medvirket i Jukebox i Tivoli, Nabokrig på Mungo Park Kolding og Cats i Herning Kongrescenter som AlfaTom. Tilbage på Fredericia Teater som Adolphi i The Drowsy Chaperone, Mit Livs Historie som Alvin, Bleeding Love som Sweet William, Ole Lukøje - En mareridtsmusical som Dr. Anton Corpelius, Shu-bi-dua The Musical som Leif, A Midsummer Nights STEAM som Dino, Prinsen af Egypten som Ramses, Urinetown The Musical som Betjent Strunk og Klokkeren Fra Notre Dame som Quasimodo. En rolle han modtog en Reumert for som Årets Sanger.

Silas Holst

Teaterdebuterede i 2006 i The Producers på Det Ny Teater, hvor han senere har medvirket i The King And I, Chicago, Crazy For You, Anything Goes og senest i The Book of Mormon. På andre teatre har han medvirket i: Den Skaldede Frisør, Saturday Night Fever, Dirty Dancing, Hairspray, West Side Story, Mamma Mia, Grease og Den Lille Havfrue. Har i flere sæsoner deltaget i Vild Med Dans på TV2, hvor han har ført flere dansepartnere til førstepladsen. Han har desuden haft sit eget tv-program. I 2014 medvirkede han i Rottefælde Revyen og modtog årets Talentpris ved Revyernes Revy. I sommeren 2021 medvirkede han i Nykøbing Falster Revyen.

Nikoline Harriet Breienholt

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, i 2017 samt Master of Arts, Musical Theatre - Guildford School of Acting, University of Surrey. Har på Det Ny Teater medvirket i Waitress og Oliver! samt på Fredericia Teater medvirket i Shubidua the Musical. Derudover American Idiot i Den Grå Hal Christiania, Jesus Christ Superstar på Århus Teater samt Bad Girls The Musical på Guildford School of Acting.

Monica Isa Andersen

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, i 2018. Har på Det Ny Teater medvirket i Annie Get Your Gun, Spillemand på en Tagryg, spillet Sarah i Dance of the Vampires, Dawn i Waitress og Nancy i Oliver! Har desuden medvirket i Den Evige Ild som Maria Stuart på Bellevue Teatret. En præstation hun modtog en Reumert Talentpris for i 2019.

Rasmus Fruergaard

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2003. Har på Det Ny Teater medvirket i The Producers, Jekyll and Hyde, Spillemand på en Tagryg, Waitress og senest som Bill Sikes i Oliver! Derudover har han spillet et utal af roller, bl.a. Sir Galahad i Spamalot, Jesus og Judas i Jesus Christ Superstar, Troy Bolton i High School Musical, Bill i Be Bop a Lula, Doody i Grease, Angel i Rent, Action/Baby John i West Side Story, Moritz i Spring Awakening, Benny Southstreet i Guys And Dolls, Malcolm i The Full Monty og D'artagnan i De tre Musketerer på Østre Gasværk. Har desuden medvirket i bl.a. Mød Min Hr. Mor, Tribunehelte, Fakiren Fra Bilbao, Evig Ung, Woyzeck, Peer Gynt, Min Familie, Manden Der Åd Verden, Hjem til Jul, Cimbrertyrens Nosser, Nordkraft, Huckleberry Finn, Teaterkoncerten Carl, Så længe Jeg Lever og som Severinsen i Jul i Gammelby. Fastansat på Aalborg Teater 2008-2011, på Odense Teater 2011-2015 og på Det Kgl. Teater 2016-2019, hvor han bl.a. medvirkede i Ødipus og Antigone, Der var engang en sang der hed Arne, Aladdin, 68, Maskerade, Hokus Pokus, De Fulde, og ikke mindst Højskolesangbogen hvor han blev Reumert-nomineret som Årets Sanger.

Mette Ladekarl

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2006. Har på Det Ny Teater medvirket i Wicked. Hun debuterede i Mød mig på Cassiopeia på Nørrebros Teater og medvirkede siden i genopsætningen på Gladsaxe Ny Teater. Har derudover medvirket i turnéforestillingen Lyset over Skagen, samt i Musikteatret Holstebros opsætninger af Les Misérables, Baronessen fra Benzintanken og The Producers samt i Revyperler og Menstrup Revyen.

Ann Farholt

Autodidakt skuespiller og jazzsangerinde. Hun dannede en årrække musikalsk par med Jesper Thilo og har indspillet utallige cd'er og sunget på internationale jazzfestivaler. Hun har spillet Matron "Mama" Morton i Chicago i Galaksen samt lavet børne-tv. Hun har ydermere medvirket i 2 sæsoner i Brædstrup Revyen og i 12 sæsoner i Bakkens Hvile.

Kim Hammelsvang

Uddannet fra Odense Teater i 2006. Har på Det Ny Teater medvirket som Monsieur Reyer i The Phantom of the Opera, i Les Misérables først rollen som Grantaire og senere som kroværten Thénardier, som Robertson Ay i Mary Poppins, Boq i Wicked, Bert Healy i Annie, Rod i Singin’ In The Rain, Monsieur D’Arque i Skønheden og Udyret, Herr Zeller i The Sound Of Music, Spider i Jekyll & Hyde the Musical, Charlie Davenport i Annie Get Your Gun, Missionspræsident i The Book of Mormon og senest som Professor Abronsius i Dance of the Vampires. Debuterede som Jasja i Tjekhovs Kirsebærhaven på Odense Teater og har efterfølgende bl.a. spillet Pilatus i Jesus Christ Superstar og Loke i Valhalla på Folketeatret, Sezuan i Skammerens Datter 1 og 2 på Østre Gasværk og haft roller på Det Danske Teater, Husets Teater, Fredericia Teater, Momentum samt i revyer og kabareter. Nomineret til Årets Dirch 2014 og blev Årets mandlige revykunstner 2016.

Martin Skriver

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2013. Har på Det Ny Teater medvirket i Evita. Har på Fredericia Teater medvirket i High School Musical 1 og 2, De 3 Musketerer, Seebach, Klokkeren fra Notre Dame, Den Lille Havfrue, i Det’ Bare Mænd på Odense Teater, Fregatten Jylland for Dansk Musikteater og Spamalot i Tivoli. Han har ydermere vundet Dansk Melodi Grand Prix i 2016 med popgruppen Lighthouse X.

Sebastian Harris

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2015. Har på Det Ny Teater medvirket som Tony Elliot i Billy Elliot, Jesus i The Book of Mormon, Monsieur André i The Phantom of the Opera, Motel i Spillemand på en Tagryg, Ogie i Waitress, Dance of the Vampires og senest som Mr. Sowerberry i Oliver! Han har desuden medvirket i en lang række andre musicals, bl.a. Cabaret, The Sound of Music, Nøddebo Præstegaard på Folketeatret samt Shu-bi-dua the Musical og Klokkeren fra Notre Dame på Fredericia Teater.

Henrik Lund

Uddannet fra Holberg Skolens musicallinje i 1997, Danseværkstedet i 1998 og Ramberg School of Ballet and Contemporary Dance i 2002. Har på Det Ny Teater medvirket i The Producers, The King and I, Mary Poppins, Annie, Singin’ In The Rain i rollen som Cosmo Brown (som han modtog en Reumert-pris for), Beauty and the Beast, Billy Elliot, The Sound of Music, Anything Goes, Chicago, The Book of Mormon, Dance of the Vampires og senest Waitress. Har på andre teatre medvirket i Annie Get Your Gun, Crazy Christmas Cabaret og ved Alvin Ailey American Dance Theaters gæstespil i København 2009. 

Morten Daugaard

Uddannet fra Joop van der Ende Academy i Hamburg i 2011. Har på Det Ny Teater medvirket i Crazy for you, Evita og Beauty and the Beast. Har ydermere medvirket i Cabaret på Kiel Stadttheater 2011-12, A Chorus Line i Wien 2012, og Ich War Noch Niemals In New York i Zürich 2012-13. Har på Fredericia Teater efterfølgende medvirket i Disneys Aladdin the musical, Prinsen af Egypten og Tarzan the musical.

Lasse Dyg

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2016. Har på Det Ny Teater medvirket i Anything Goes, Chicago og The Book of Mormon. Har desuden medvirket som danser i Cirkusrevyen 2019, i Dirty Dancing i Falkoner Salen, Hairspray og Mamma Mia i Tivoli samt Den Lille Havfrue og Tarzan the musical på Fredericia Teater, hvor han ligeledes har været koreografassistent på Urinetown The Musical.

Oliver Poulin

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, i 2020. Har tidligere medvirket i A Jungle Story på Næstved Teater.

Patrick Svingholm Terndrup

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2012. Har på Det Ny Teater medvirket i The Book of Mormon. Har på Fredericia Teater medvirket i Disneys Aladdin the musical, Den Lille Havfrue, Klokkeren fra Notre Dame og Tarzan the musical samt på andre teatre i Shrek The Musical, Dirty Dancing, Grease, Hairspray, Flashdance, Saturday Night Fever og Den Skaldede Frisør. Vandt i 2014 en Reumert Talentpris for sin rolle som Igor i Young Frankenstein.

Paul James Rooney

Uddannet fra The Royal Ballet School og Elmhurst Ballet School. Har på Det Ny Teater medvirket i Dance of the Vampires og Spillemand på en Tagryg. Arbejder som koreograf, underviser og danser og har bl.a. medvirket i Nøddeknækkeren og Sylfiden i Tivoli, Billy Elliot på Malmø Opera, Wind in the Willows i The Royal Opera House, London og på verdensturné med Matthew Bournes Swan Lake.

Søren Torpegaard

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, i 2019. Har på Det Ny Teater medvirket som Alfred i Dance of the Vampires, som Perschik i Spillemand på en Tagryg og som Noah Claypole i Oliver! En præstation han modtog en Reumert talentpris for i 2021. Han har ydermere medvirket som Jens i Lyset over Skagen på danmarksturné.

Søren Bang

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 2005. Har på Det Ny Teater medvirket i Billy Elliot, The Sound Of Music og Jekyll and Hyde. Derudover har han medvirket i talrige forestillinger på Aalborg Teater i perioden 2006-11, bl.a. Hair, Gasolin Teaterkoncert, Troldmanden fra Oz og Nordkraft, samt på Folketeatret i Jesus Christ Superstar, I Sidste Øjeblik, Hitler On The Roof og Mens Vi Venter På Godot, og på Det Flydende Teater i Pagten.

Niklas Frandsen

Uddannet fra Performing Arts School, Göteborg, i 2019. Har på Det Ny Teater medvirket i Spillemand på en Tagryg og Oliver! Han har ydermere været engageret i forestillinger på Fredericia Teater, Det Kongelige Teater og NørregadeTeatret.

Gustav Schriver

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, i 2021 og debuterer i Kinky Boots på Det Ny Teater.

James Leece

Uddannet fra Royal Ballet School og The London Studio Centre. Har på Det Ny Teater medvirket i Spillemand på en Tagryg, Dance of the Vampires og Oliver! Har derudover medvirket i en lang række balletter og musicals i England. Har bl.a. spillet Johnny i Dirty Dancing, titelrollen i The Snowman og Don Lockwood i Singin’ in the Rain. I Danmark har han ydermere medvirket i Nøddeknækkeren i Tivoli.

Linea Høeg

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, i 2021. Har på Folketeatret medvirket som Annika i Pippi Langstrømpe.

Nadin Reiness

Uddannet fra Performing Arts School, Göteborg, i 2010. Har på Det Ny Teater medvirket i Oliver! Ydermere har hun medvirket som Louise i Mamma Mia! i Danmark og Finland, i Elf The Musical i Tivoli, Prinsen af Egypten på Fredericia Teater, Dirty Dancing i Operaen og som Linda i Saturday Night Fever.

Mads Valdemar Vinther

Uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet, i 2019. Har tidligere medvirket som Peter i Far til Fire på NørregadeTeatret.

Elise Ruusunen

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2012. Har på Det Ny Teater medvirket i Annie, Crazy For You, Beauty and the Beast som Silly Girl, The Sound of Music, Anything Goes, Annie Get Your Gun, Spillemand på en Tagryg og senest Oliver! Derudover har hun bl.a. medvirket i Cabaret i Tivoli, Aladdin, Young Frankenstein og Tarzan the musical på Fredericia Teater samt Flashdance the Musical på turné.