MEDVIRKENDE BOOK OF MORMON

Carsten Svendsen

Uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater 2006. Herefter fastansat på Aalborg teater, hvor han blandt andet har medvirket i: Mød Min Hr. Mor, Cabaret, Macbeth, Anne Linnet Teaterkoncert, Bunbury og senest som Leopold i Sommer i Tyrol. På Det Ny Teater har han medvirket som Lord Evelyn Oakleigh i Anything Goes og medvirker som Frank Butler i Annie Get Your Gun. Derudover har han spillet Jacob Stolze i En Kort En Lang på Nørrebro Teater og Freddy i My Fair Lady på Aarhus Teater. I 2009 modtog Carsten en Reumert talentpris og blev i 2016 tildelt prisen Årets Skuespiller i Nordjylland.

Silas Holst

Teaterdebuterede i 2006 i The Producers på Det Ny Teater, hvor han senere har medvirket i The King And I og Chicago, Crazy for You og Anything Goes. På andre teatre har han spillet: Saturday Night Fever, Dirty Dancing, Hairspray, West Side Story, Mamma Mia, Grease og Den Lille Havfrue. I flere omgange har han deltaget i Vild Med Dans på TV2, hvor han har ført flere dansepartnere til førstepladsen. Han har desuden haft sit eget tv-program. I 2014 var han med i Rottefælde Revyen og modtog årets talentpris. 

Henrik Lund

Uddannet fra Holberg Skolens musical-linje 1997. Danseværkstedet 1998 og Ramberg School of Ballet and Contemporary Dance 2002. På Det Ny Teater har han medvirket i The Producers, The King and I, Mary Poppins, Annie, Singin’ In The Rain (som han modtog en Reumert for), Beauty and the Beast, Billy Elliot, The Sound of Music, Anything Goes og senest Chicago. På andre teatre: Annie Get Your Gun, Crazy Christmas Cabaret og ved Alvin Ailey American Dance Theaters gæstespil i København 2009.

Kim Ace Nielsen

Uddannet fra Det Danske Musical Akademi 2007. Har medvirket i Shu-Bi-Dua – The Musical, Aladdin, Den Lille Havfrue og High School Musical, alle på Fredericia Teater. Mamma Mia, Grease og Dirty Dancing i Tivoli, i Shrek, samt i Hairspray på Chinateatern Stockholm. Har på Det Ny Teater medvirket I Chicago.

Sebastian Harris

Uddannet fra Danske Musicalakademi i 2015. Har medvirket i Jesus Christ Superstar, Oliver og Peter Pan, alle for Herning Kongrescenter, og i 2011 havde han rollen som Marius i Musical Silkeborgs opsætning af Les Misérables. Har desuden medvirket i Nøddebo Præstegaard på Folketeatret, Miss Saigon på Nørregade Teatrets samt Klokkeren fra Notre Dame. Har på det Ny Teater medvirket som Tony Elliot i Billy Elliot.

Emil Birk Hartmann

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi 2014. Har medvirket i Shu-Bi-Dua The Musical, Den Lille Havfrue og Aladdin på Fredericia Teater og Cabaret på Aalborg Teater. Har på Det Ny Teater medvirket i Anything Goes.

Simon Nøiers

Uddannet fra Det Danske Musical Akademi 2007. Har på Det Ny Teater medvirket i Beauty and the Beast, Evita, Crazy For You, Singin’ In The Rain, Anything Goes og senest Chicago. På andre teatre: Ryan Evans I High School Musical, Rolf i The Sound of Music, Snowboy i West Side Story, Oscar d’Armano i The Wild Party samt medvirket i Mamma Mia, Shrek og Grease.

Kim Hammelsvang

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2006. Debuterede som Jasja i Tjekhovs Kirsebærhaven på Odense Teater og har efterfølgende bl.a. spillet Pilatus i Jesus Christ Superstar og Loke i Valhalla på Folketeatret, Sezuan i Skammerens Datter 1 og 2 på Østre Gasværk og haft roller på Det Danske Teater, Husets Teater, Fredericia Teater, Momentum samt i revyer og kabareter. Spillede på Det Ny Teater Monsieur Reyer i The Phantom of the Opera og i Les Misérables først rollen som Grantaire og senere som kroværten Thénardier, som Robertson Ay i Mary Poppins, Boq i Wicked, Bert Healy i Annie, Rod i Singin’ In The Rain, Monsieur D’Arque i Skønheden og Udyret, Herr Zeller i The Sound Of Music og senest Spider i Jekyll & Hyde the Musical.

Patrick Terndrup

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2012. Har på Fredericia Teater medvirket i Disney’s Alladin, Den Lille Havfrue og Klokkeren fra Notre Dame samt ved andre teatre i Shrek The Musical, Dirty Dancing,  Grease og Hairspray. Vandt i 2014 Reumert Talentpris for sin rolle som Igor i Young Frankenstein.

Christian Lund

Uddannet i 2008 fra Det Danske Musicalakademi. Har på Det Ny Teater medvirket i Les Miserables. Har på Fredericia Teater medvirket i High School Musical II, The Drowsy Chaperone, Den Lille Havfrue og Klokkeren Fra Notre Dame. Har desuden på andre teatre bl.a. medvirket i Dirty Dancing, Grease, Mama Mia og My Fair Lady.

Lasse Dyg

Uddannet fra Det Danske Musical Akademi 2016 og debuterede på Det Ny Teater i Anything Goes og har senest medvirket i Chicago. Har desuden på Fredericia Teater medvirket i Den Lille Havfrue samt i Hairspray i Tivoli.

Mathias Augustine

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2015. Har bl.a. medvirket i My Fair Lady på Aarhus Teater og senest i Young Frankenstein, Shu-Bi-Dua The Musical og Klokkeren fra Notre Dame på Fredericia Teater samt på andre teatre Saturday Night Fever. Tidligere Europamester og Verdensmester i Hip Hop.

Robert Bengtsson

Uddannet fra Balletakademien Göteborg, Musikalartistlinjen i 2000 og Teaterhögskolan Stockholm 2010. Har medvirket i en lang række skuespil og musicals, herunder bl.a. Dirty Dancing, Buddy the Musical og Rent i Stockholm og Henry V, Jerry Springer The Opera og Godspell i London. Har modtaget en Olivier Award for bedste birolle i Jerry Springer the Opera i London West End.

James Sampson

Amerikansk-dansk gospel- og soulsanger. Slog igennem som vinder af Stjerne for en aften og har efterfølgende udgivet flere albums og optrådt ved en række lang række koncerter og shows. Har medvirket i musicalen Officer and a Gentleman samt Dirty Dancing.

Oliver Aagaard Williams

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi 2011. Har på Fredericia Teater medvirket i High School Musical 2 og Avenue Q, og på andre teatre medvirket i Mamma Mia og The Wizard of Oz. Har i Har i Wien og Leipzig medvirket i Mamma Mia, Jesus Christ Superstar og senest West Side Story.

Mike Gamble

Danser og koreograf. Har bl.a. medvirket i Kinky Boots og La Cage aux Folles i Sverige, Hairspray i Danmark samt internationalt i en række produktioner. Har herudover virket som koreograf og danseinstruktør.

Gina Maria Hudson

Uddannet fra Abraxas Musical Academy, München i 2005. Har bla. Medvirket i Hairspray i København, Singing in The Rain på Staatstheater Nürnberg, Chicago i Theater St. Gallen, We Will Rock You i Berlin samt en række andre musicals i Tyskland og Schweiz.

Maji Claire

Har medvirket ved en lang række shows, herunder Zulu Awards, The Nutcracker og Infernal Summer Tour samt forskellige musikvideoer. 

Anna-Lisa Kumoji

Uddannet fra Bårdar International, Norge. Har medvirket i bl.a. A Chorus Line på Chat Noir og Annie på folkeeteatret. Har desuden optrådt som sanger/entertainer på Fjordline Cruiseships.

Jaleesa Stæhr Johnson

Uddannet 2014 fra Flow Dance Academy. Har medvirket i bl.a. Teaterkoncerten Hey Jude og Hairspray the Musical.

Marianna Shaya Hansen

Sanger og Danser med base i Athen. Har medvirket i Priscilla og Sweet Charity. Omfattende solist-virksomhed med flere musikudgivelser.

Lea Thiim Harder

Sangerinde og skuespiller. Har siden 2010 sunget backing vokal for flere danske sangere og grupper, bl.a.: Aqua, Kirk, Saveus, Jokeren, Johnson, The Palace, Bryan Rice, Fallulah, Peter A.G. mfl. Lea har desuden medvirket i musicalen Saturday Night Fever og senest i Efter Brylluppet.

FORFATTER OG KOMPONIST

Manuskript, musik og tekst:
TREY PARKER - ROBERT LOPEZ - MATT STONE

Creative team

Iscenesættelse
KASPER HOLTEN
Scenografi
STEFFEN AARFING
Koreografi
ALISTAIR DAVID
Lysdesign
Lyddesign
Oversættelse
KENNETH THORDAL
Resident director

Trey Parker

Parker er født i Colorado og uddannet på University of Colorado. Han har sammen med Matt Stone skrevet TV-hitserien ”South Park”, der i øjeblikket vises på 17. sæson. De har efterfølgende udsendt den kritikerroste tegnefilm ”South Park: Bigger, Longer & Uncut”, der vandt den første New York Critics Circle Award for Best Animated Film.

Matt Stone

Stone mødte Parker, da de begge læste på University of Colorado. De arbejdede sammen på en række mindre projekter, før de offentliggjorde den kritikerroste og prisvindende TV-serie ”South Park”, der har modtaget såvel 4 Emmys som den eftertragtede Peabody pris.

Robert Lopez

Robert har modtaget både Tony, Grammy og Emmy Awards for sit arbejde som co-ophavsmand til de 2 Broadway musical-succeser Avenue Q og The Book of Mormon. Sammen med sin hustru Kristen Anderson-Lopex har han også skrevet sangene til Disneys filmhit “Frozen”, og til Finding Nemo: The Musical, der har spiillet i Disneyworld siden 2006, og den nye musical Up Here.

Kasper Holten

Steffen Aarfing

Alistair David

Jason Taylor

Har designet lys til talrige forestillinger på teatre, såvel over hele England som internationalt, bl.a. 20 sæsoner for Regent’s Park Open Air Theatre. På Det Ny Teater har han tidligere designet lys til Love Never Dies, Evita, Billy Elliot og Jekyll & Hyde. På West End teatre til Pig Farm, Daytona, Afraid of the Dark, Our Boys og Top Girls. Han blev nomineret til en Tony Award for Best Lighting Design for Journey’s End. Derudover bl.a. på forestillingerne Annie Get Your Gun, Queen Coal, Copenhagen, Early One Morning, Kafka’s Dick, A Steady Rain, Pygmalion, Jeffrey Bernard is Unwell, Single Spies, The American Plan, The Rivals, The Good Soldier, How The Other Half Loves, Victory, Sleeping Beauty, Roundelay, Laughton, The Importance of Being Earnest, The Schoolmistress, Beauty and the Beast, The Rise and Fall of Little Voice, og på Sydney Opera House Horrible Histories.

Thomas Fritsche

Har været ansat som tonemester på Det Ny Teater siden 2000. Hvor han har skabt lyddesign til bl.a. Skønheden og Udyret, The King and I, Les Misérables, Annie, Crazy For You, The Sound of Music og Jekyll & Hyde. Derudover har han produceret et antal plader, og laver livelyd i forskellige sammenhænge.

Kenneth Thordal

Michael Lindvad

Uddannet fra Privatteatrenes elevskole. Han var i en årrække tilknyttet Teatret ved Sorte Hest som medstifter og leder. Har for egnsteatret i Maribo iscenesat flere musicals, senest The Sound of Music og Miss Saigon. På Det Ny Teater var han Jamie i My Fair Lady og butleren Franz i The Sound of Music, og har derudover været resident director på The Producers, Beauty and the Beast, Chicago, Les Misérables, Mary Poppins, Singin’ In The Rain, mediscenesætter af Crazy For You, resident director på Billy Elliot, The Sound of Music, Jekyll & Hyde, hvor han også spillede Poole og senest Anything Goes, hvor han også medvirkede som kaptajnen.