OM FORESTILLINGEN

Stor international musikforestilling i pragtopsætning

Cats får danmarkspremiere på Det Ny Teater i en pragtopsætning med de 
originale dekorationer, kostumer, koreografi, special effects, lyd- og lysdesign.

Den originale produktion af Cats spilles for første gang i Skandinavien på Det Ny Teater efter aftale med Cameron Mackintosh og The Really Useful Theatre Company Ltd.

Cats er såvel engelsk som amerikansk teaterhistories mest populære og længst spillende musical. Da Cats stoppede i London i maj 2002, havde den spillet 21 år for udsolgte huse.

Cats er – lige som Det Ny Teaters forrige produktion The Phantom of the Opera – en af dansk teaterhistories største og mest bekostelige opsætninger. 100 dansere, skuespillere, sangere, musikere og teknikere medvirker.

Cats er en betagende forening af drama og poesi, sang og musik, lys og lyd kombineret med et væld af sprudlende danseoptrin. Hele teatres evne til magi og illusion er sammen med en stjernebesætning sat ind for at give publikum en forrygende og uforglemmelig teateroplevelse.

De krævende roller i Cats er besat ud af de knapt 2000 dansere og sangere, der har deltaget i de mange auditions, Det Ny Teater har annonceret i Danmark, Sverige, Norge, Holland og England. Foruden medvirkende fra disse nationaliteter medvirker en amerikaner, en australier og en belgier i Det Ny Teaters produktion af Cats, der opføres på dansk i Adam Prices oversættelse. Cats iscenesættes af Richard Stafford og Kristen Blodgette, der begge tidligere har iscenesat andre produktioner af Cats.

Den fængende og iørefaldende musik i Cats er skabt af musicalscenens mest prominente komponist Andrew Lloyd Webber, der ligeledes står bag succeser som Jesus Christ Superstar, Evita, Tell me on a Sunday, Starlight Express og The Phantom of the Opera. Forlægget til musicalen har han hentet hos den legendariske engelske lyriker og nobelpristager T.S. Eliots ”Old Possum’s Book of Practical Cats”.