SYNOPSIS

Prolog

1. AKT

Katte Som Os
Alle

At Navngive Katte
Alle

Invitation til Kattenes Bal
Viktoria, Mestofelis, Rumleskaft

Gamle Sofa-kat
Tulle Tusindplet, Hokus Pokus, Bomfallerina, Demeter

Rabalder Rocco
Rabalder Rocco

Grizabella, Glamour-katten
Grizabella, Demeter, Bomfallerina

Baltazar Bom
Baltazar Bom, Tulle Tusindplet, Hokus Pokus, 
Bomfallerina

Burma Charley og Salto Sally
Burma Charley og Salto Sally

Gamle Metusalem
Rumleskaft, Rabalder Rocco, Gamle Metusalem

Slaget Mellem Pinger og Pointere
Rumleskaft, Pingerleder, Pointerleder, Rufus Katten

Kattenes Bal
Alle

Minder
Grizabella

2. AKT

Alt Det Lykken Er
Gamle Metusalem, Jemina

Teaterkatten Top 
Hokus Pokus, Teaterkatten Top

Grumtigers Sidste Kamp
Grumtiger, Sildeben, Pirater

Snurre Tom - en togvognskat
Snurre Tom, Tantomile, Kassandra, Salto Sally 
Victoria, Jemina, Burma Charley 
Knurretagfat, Alonzo

Macaviti - en mystisk kat
Demeter, Bomfallerina, Macaviti, Rumleskaft, Alonzo

Magiske Mester Mestofelis
Mestofelis, Rabalder Rocco

Minder
Grizabella, Jemina

Rejsen til Det Himmelske Syn 
Alle

At Tiltale Katte
Gamle Metusalem

Finale
Alle


Prolog

Midnat. Ikke en lyd i gaden. En pludselig eksplosion af musik og lys afslører en kæmpestor skrammelplads. Søgende billygter fejer henover det mørke landskab fuld af flasker og kasser, og fanger i et kort nu et glimt af en flygtende kat. I aften er den særlige aften, hvor katteflokken holder den årlige sammenkomst for at fejre deres afstamning. De kommer frem, mens de synger om deres evner og specielle karakteregenskaber.

Kattene er først mistænksomme og vil ikke lade publikum komme ind på deres område. Men de er stolte, og i sangen om at navngive katte forklarer de deres menneskelige besøgende, hvem de er og afslører, at katte har tre forskellige navne: navnet, der bliver brugt til daglig af familien, et mere værdigt navn, samt et hemmeligt navn. Det er overvejelsen om disse hemmelige navne, der får kattene til at henfalde i dybe tanker.

Viktoria, en ung hvid kat, giver sig til at danse og giver hermed startsignalet til katteballet. Rumleskaft, en stor gråstribet kat, forklarer, at kattene mødes én gang om året for at feste. De venter på deres anfører, den kloge Gamle Metusalem, der skal vælge hvem af kattene, der skal rejse til Det Himmelske Syn for at genfødes til et nyt liv.

Tulle Tusindplet, den søvnige Sofa-kat, sover og driver den af hele dagen lang. Hun bare sidder og sidder, og det er det, der gør hende til en Sofa-kat. Rabalder Rocco er en legesyg spradebasse, som de kvindelige katte finder meget attraktiv og som elsker at være midtpunkt.
Grizabella er ugleset af resten af flokken, selv om hun er en af deres egne. Hun forlod flokken for mange år siden for at udforske verden omkring sig og ønsker nu at vende tilbage.

Baltazar Bom er en stor tung kat, altid klædt i sine hvide gamacher. Han tilbringer sin tid med at spise, spise og atter spise i de pubber og klubber, som han frekventerer.
Pludselig lyder der et kraftigt tordenbrag, efterfulgt af lyden af politisirener og blinkende røde lygter. Skurken Macaviti er på vej. Kattene spredes til alle sider, og scenen er tom.

To fnis fra kulissen og Burma Charley og Salto Sally vælter ind på scenen. Et par fjollede katte, der altid har problemer med den familie, de bor hos.

Hele flokken vender tilbage, da deres gode og kloge anfører Gamle Metusalem ankommer. Kattene elsker og respekterer ham. Og da nu lederskikkelsen er her, kan alle kattene feste. De underholder ham med et specielt show: Slaget mellem Pinger og Pointere samt Pointerhundenes marchsang. Kattene klæder sig ud som de to rivaliserende hunderacer og gøer konstant af hinanden, indtil de skræmmes væk af den store Rufus, en flot og kraftfuld kat.

Endnu et brag fra skurken Macaviti og kattene spredes igen for alle vinde. Gamle Metusalem trøster dem, da de kommer tilbage én efter én. Det er tid til kattenes bal, det store årlige dansebal, som alle kattene deltager i.

Grizabella kommer frem igen for at genforenes med sin familie og være en del af festen. Hun står alene og 
tænker på minderne fra tiden, før hun forlod flokken. Hun strækker hånden bagud og håber, én

af de andre katte vil berøre hende, men hun bliver stadig ikke accepteret, og skuffet glider hun ud i natten.

PAUSE

Efter ballet hviler kattene sig og sidder i dybe tanker. Sangen “Alt Det, Lykken Er” lyder, inden flere katte bliver introduceret. Teaterkatten Top er en gammel skuespiller, der i sin tid har spillet med alle de store. Top fortæller om sine største teatertriumfer og længes efter at stå på scenen igen.

Snurre Tom, togvognskatten, introducerer sig selv. Han er alle kattenes venlige onkel. Snurre Tom passer de 
tog, han rejser med og sørger for, at alt indtil mindste detalje er perfekt.
Et tredje brag afbryder festen, og denne gang kommer skurken Macaviti til syne. To af hans tro følgesvende invaderer scenen og kidnapper Gamle Metusalem. Demeter og Bomfallerina synger om Macaviti, hvis onde gerninger har givet ham øgenavnet “Forbrydernes Napoleon”. Macaviti vender tilbage, forklædt som Gamle Metusalem, men bliver afsløret og kommer i slagsmål med Rumleskaft og de andre hankatte.

Træt og næsten overvundet frembringer Macaviti en elektrisk eksplosion, der slukker alt lyset så kattene sidder i mørke. Men de er stadig nødt til at finde Gamle Metusalem. Rabalder Rocco kalder tryllekatten Mestofelis ind, så han kan bruge sine magiske kræfter til at få deres anfører tilbage. Det lykkes Magiske Mester Mestofelis at få lyset tilbage, finde Gamle Metusalem og fremvise nogle af sine tricks.

Tiden er nu inde til, at Gamle Metusalem beslutter, hvilken kat, der skal genfødes til et nyt liv. Netop da kommer Grizabella til syne. Igen mindes hun, hvordan alting var engang. Nu accepterer kattene, at hun kommer tilbage i flokken, og det er hende, der bliver valgt til at stige op til Det Himmelske Syn og blive genfødt.

Kattenes bal er slut, men først instruerer Gamle Metusalem det menneskelige publikum i, hvordan man tiltaler katte. For til trods for deres unikke kvaliteter og forskelle ligner katte mennesker.