Synopsis

 

AKT I

The Zangler Follies har lige spillet sæsonens sidste forestilling på Zangler Theatre i New York
i 1930erne. Backstage forsøger dansekaptajnen Tess at undgå tilnærmelserne fra den gifte Mr. Zangler. Den velhavende søn af en bankfamilie Bobby Child er backstage og håber på at få lov til at aflægge audition for Zangler. Bobby danser K-ra-zy for You, men gør ikke noget godt indtryk på Zangler, da han lander på Zanglers tå under det sidste sving i hans dansenummer. Bobby går nedslået udenfor.

Bobby mødes af Irene, den rige kvinde som han har været forlovet med i fem år, og derefter af sin mor, som forlanger, at Bobby skal udføre en bankforretning for hende. Bobby bliver bedt om at rejse til Deadrock, Nevada for at gennemføre en tvangsauktion over et falleret teater. Medens de to kvinder står og diskuterer hen over hovedet på ham, forestiller Bobby sig at han danser med Follies Girls i en stormende udførelse af I Can’t Be Bothered Now. Da Bobby kommer tilbage til virkeligheden, bestemmer han sig for at flygte til Nevada.

Da Bobby ankommer til Deadrock er det tydeligt, at byen har set bedre tider. Mændene synger Bidin’ My Time med en langsom, slæbende dræven. Everett Baker venter en bankmand ved navn Bobby Child, der skal komme og gennemføre en tvangsauktion over hans Gaiety Theater. Den eneste kvinde der stadig er tilbage i denne forladte by er Everetts gæve datter Polly Baker, som sværger på, at hun nok skal få hævn over ”Bobby Child” hvis hun nogensinde møder ham. Bobby forelsker sig i Polly ved første blik uden at være klar over, hvem hun er, og udtrykker sin betagelse i Things are Looking Up. Lank Hawkins, som ejer Deadrocks saloon og er ivrig bejler til Polly, er ikke glad for at se en rival til Pollys kærlige følelser.

Bobby er nu kommet i voldsom knibe. Hvis han gennemfører tvangsauktionen over teatret, mister han den pige han elsker. I et inspireret øjeblik får han den idé at ”sætte en forestilling op” for at kunne betale pantebrevet. Polly er med på planen, indtil hun finder ud af, hvem Bobby er – bankmanden fra New York! Bobby er fortvivlet, men han beslutter at forklæde sig som Zangler og sætte forestillingen op alligevel. Polly, der er dybt såret, giver udtryk for sin ensomhed i Someone to Watch Over Me.

Få dage senere dukker 10 Follies Girls på ferie fra The Zangler Follies op som en vandspejling i ørkenen. Bobby har bedt dem hjælpe med at sætte et spektakulært show op i Deadrock. Da mændene i Deadrock ser pigerne, bliver den søvnige by særdeles livlig. I mellemtiden dukker Irene til Bobbys store forfærdelse op og truer med at afsløre hans mummespil. Polly forelsker sig i Bobbys udgave af Zangler og udtrykker sin kærlighed for ”Zangler” i sangen Embraceable You.

Premiereaftenen indtræffer, men alle bliver skuffede over at opdage, at de eneste der har købt billetter er det engelske par Fodor, der er i færd med at skrive en rejseguide om den amerikanske Vest. Hvad der begynder som en skuffelse ændrer sig imidlertid til en erkendelse af, at showet har vakt den tidligere så søvnige by til dåd. De fejrer det med en energisk udførelse af I Got Rhythm, medens den ”rigtige” Zangler ubemærket snubler ind i byen.

 

AKT II

Akt II åbner i Lanks saloon, hvor Bobby er i færd med at erklære Polly sin kærlighed. Desværre er hun stadig forelsket i den mand hun tror er Zangler. Bobby er lige ved at overbevise Polly om, at det er ham, der har udgivet sig for ”Zangler”, da den rigtige Zangler spadserer ind i saloonen på udkig efter Tess.

Zangler finder Tess, men afslår hendes bøn om at producere showet. Tess stormer derfra. Zangler, nu stærkt beruset, begræder sin skæbne. Bobby, klædt på som Zangler, vakler nu ind for at drukne sin sorg over at miste Polly. De to mænd optræder nu som hinandens spejlbilleder og sørger over deres mistede kærester i What Causes That. Næste morgen ser Polly to Zangler’e, der er faldet omkuld sammen. Hun indser, at Bobby har fortalt hende sandheden, men hun er såret over hans bedrag.

Byens borgere stemmer endnu en gang om at opgive showet. Bobby er skuffet og beslutter sig for at vende tilbage til New York, da Polly nægter at indrømme at hun gerne vil have at han bliver. Før han tager af sted, takker han hende for minderne med They Can’t Take That Away From Me. Derefter sørger Polly over sit tab i But Not for Me.

Zangler siger alligevel ja til at blive i Deadrock og støtte showet. Han bruger sin sidste dollar på at sætte en super-duper produktion op for at vise Tess, hvor højt han elsker hende. I New York  giver Bobbys mor ham skødet på Zangler Theater. Bobbys glæde forsvinder som dug for solen, da Follies pigerne minder ham om i Nice Work If You Can Get It, at intet betyder mere end sand kærlighed. Bobby tager af sted til Deadrock og Polly.

Deadrock er blevet omdannet til en sand perle af en by, hvor ”Deadrock Follies” har spillet for udsolgte huse, og showets stjerne er Polly. Alligevel savner Polly Bobby og beslutter sig for at rejse til New York for at lede efter ham. Pollys og Bobbys veje krydses, men de forenes til sidst i Deadrock. Irene gifter sig med Lank, og Bobbys mor (som er fulgt med sin søn vestpå) er betaget af Everett. Bobby og Polly kan endelig omfavne hinanden. Tæppet falder for en lykkelig finale og en reprise af Embraceable You.