Det kreative hold

MusikCLAUDE-MICHEL SCHÖNBERG
Original fransk tekstALAIN BOUBLIL
-JEAN-MARC NATEL
SangteksterHERBERT KRETZMER
Yderligere materialeJAMES FENTON
OrkestreringJOHN CAMERON
IscenesættelseLISA KENT
Assisteret afHAYLEY FRANKS
Resident directorMICHAEL LINDVAD
Musikalsk ledelsePER ENGSTRÖM
ScenografiTERRY PARSONS
KostumedesignKRISTIAN VANG RASMUSSEN
LysdesignJENS LANGE
LyddesignTHOMAS FRITSCHE
OversættelseNIELS BRUNSE

Original London Production adapted and directed by TREVOR NUNN and JOHN CAIRD

This production licensed by Josef Weinberger Ltd on behalf of Music Theatre International and CAMERON MACKINTOSH LTD

Rolleliste

Jean ValjeanFLEMMING ENEVOLD
Jean Valjean / LesglesTOMAS AMBT KOFOD
JavertMORTEN STAUGAARD
FantineSANNA JOHANSSON
ThenardierSTEEN SPRINGBORG
Madama ThenardierANNE-GRETHE BJARUP RIIS
CosetteMIA KARLSSON
EponineMARIA LUCIA HEIBERG ROSENBERG
Marius (student)JOHANNES NYMARK
Enjolras (student)JOHN MARTIN BENGTSSON
Bamatabois/ThenardiérKIM HAMMELSVANG HENRIKSEN
Combeferre (student)DANIEL BEVENSEE
Feuilly (student)RICHARD GRÄNTZ
Courfeyrac (student)CHRISTIAN LUND
Joly (student)STEFFEN HULEHØJ FREDERIKSEN
Fabriksformanden / Jean Prouvaire (student)KASPER LE FEVRE
Biskoppen af Digne / Claquesous (Thenardiers bande)MARTIN LOFT
Brujon (Thenardiers bande)ANDERS TEIGEN
Babet (Thenardiers bande)JONAS SAMUELSSON
Montparnasse (Thenardiers bande)JØRGEN BRORSEN
SwingANDREAS VILSMYR
HavneluderAMY NORDQVIST
HavneluderREGITZE DESIREE GLENTHØJ
HavneluderMERETE LAURSEN
HavneluderFRIDA MODÉN TREICHL
Gammel kone / NonneMARIE BO
FabrikspigeANNE SUPPLI
TiggerkvindeCARINA SÖDERMAN
SwingKRISTINE YDE ERIKSEN
Lille CosetteANNA AUNBIRK
-LINE LINDERSSON
-SARAH EMILIE RACHLITZ
Lille EponineJOSEPHINE S. ELLEFSEN
-FRIEDA KRØGHOLT
-NINA HELMS VALBRO
-NINA HELMS VALBRO
GavrocheEMIL JEPPESEN
-ASMUS MEJDAL

Orkester

ViolinSVETLANA ORLOVA
ViolaKSENIJA MADIC
CelloANDREAS C. BROCH
GuitarTHOMAS MAINTZ
Bas GuitarHENRIK SIMONSEN
Fløjte/Piccolo/Klarinet/AltsaxPELLE FRIDELL
Obo/EngelskhornPETER SEBELIN HALABURT
Trompet 1JENS GOTHOLDT
Trompet 2UFFE FOGTMANN
Horn 1PHILIP SANDHOLT
Horn 2IRENE LEWIS
TromboneIAN PRICE
Keyboard 1CHRISTIAN EINERSON
Keyboard 2JAKOB LINDBIRK
Keyboard 3MATHIAS GROVE MADSEN
TrommerSIMON BJARNING
PercussionANDREW CHOLVAT

CLAUDE-MICHEL SCHÖNBERG

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Manuskript og musik
</font><font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Claude-Michel Schönberg, der er født i 1944 af ungarske forældre, begyndte sin karriere som sanger, sangskriver og producer af populære sange. Han har skrevet partituret til La Revolution Française, Les Misérables, Miss Saigon og Martin Guerre. Han har også ført tilsyn med udenlandske opsætninger og co-produceret adskillige internationale cast albums med sine tre forestillinger. In 2001 komponerede han sit første ballet-partitur Wuthering Heights til en ballet skabt af Northern Ballet Theatre i september 2002 i Bradford og senere overført til Saddler’s Wells. Claude-Michel Schönberg har to børn og giftede sig i 2003 med den engelske ballerina Charlotte Talbot.</font>

ALAIN BOUBLIL

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Forfatter og dramatiker
</font>Alain Boublils første musical La Révolution Française var i 1973 den første franske rockopera opført nogensinde. Musikken var skrevet sammen med Claude-Michel Schönberg, som Alain har samarbejdet med siden. Deres næste forestilling Les Misérables blev opført i 1980 og igen i 1991, hvor Alain vandt to Victoire de la Musique og en Molière Award for den. Les Misérables havde premiere i London i 1985 og i New York to år senere. New York produktionen af Les Misérables vandt Alain 2 Tony Awards for Best Score og Best Book for, samt en Grammy for Best original Broadway Cast Recording. I anledning af 10-års jubilæet blev en koncertversion af musicalen opført i Royal Albert Hall i London, og denne spiller på nuværende tidspunkt i flere andre lande. Miss Saigon havde premiere i London i 1989 og senere i New York, har spillet i mere end 10 år i hver by og vundet talrige priser over hele verden, bl.a. London Evening Standard Drama Award. Martin Guerre fulgte og fik i 1997 London Olivier Award for best Musical. Alain skrev stykket Le Journal d’Adam et Eve baseret på to noveller af Mark Twain, og har fornylig færdiggjort den prisvindende roman Les dessous de soi (udgivet af Flammarion), samtidig med at han arbejder på sit næste musical-projekt.

HERBERT KRETZMER

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Sangtekster
</font>Herbert Kretzmer er født i Sydafrika, hvor han indledte en karriere inden for journalistik. I midten af 1950’erne flyttede han til London for at dyrke en dobbelt karriere som journalist og sangskriver. Blandt hans bedst kendte sangtekster er Yesterday When I Was You og hittet She, der begge er skrevet sammen med og til Charles Aznavour. Han modtog en Ivor Novello Award for hitsangen Goodness Gracious Me fra Peter Sellers/Sophia Loren komedien The Millionairess. Han har skrevet sangteksterne til London-musicalen Our Man Chrichton med filmstjernen Kenneth More, og til The Four Musketeers med sangeren og komikeren Harry Secombe. For sit arbejde på Les Misérables modtog han i 1987-1988 Tony og Grammy Awards i fællesskab med Boublil og Schönberg. Som journalist har han vundet adskillige nationale pressepriser for sit arbejde som feature-forfatter, og tv og teaterkritiker. Han blev hædret med titlen Doctor of Letters af Richmond College og blev udpeget til Chevalier of the Order of Arts and Letters af den franske regering.

LISA KENT

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Iscenesættelse og koreografi
</font>
Uddannet fra The Bush Davies School, UK. Har instrueret og koreograferet i flere lande, og The King and I er hendes 10. produktion i Danmark. Af West End-produktioner kan bl.a. nævnes Edna the Spectacle på Haymarket Theatre, The Music Man og Kiss Me Kate med New Shakespeare Company og forestillinger i shakespeare’s Globe Theatre. Desuden turné i USA og UK med forestillingen Scrooge samt Crazy for You i Sydafrika og Me and My Girl i Sydafrika, Berlin, UK Tour og Danmark. For Det Ny Teater har Lisa Kent tidligere iscenesat og koreograferet Crazy for You, The Producers og Skønheden og Udyret.

HAYLEY FRANKS

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Instruktørassistent
</font>
Uddannet på Elmhurst Ballet School og English National Ballet School. Optrådte med London City Ballet og English National Ballet samt i The Phantom of the Opera i Basel og på turné i England. På Det Ny Teater var hun swing og dansekaptajn i The Phantom of the Opera og Cats, på Beauty and the Beast og The Producers koreografassistent, på Chicago i 2007 og 2008 koreografassistent, og koreografassistent og swing på The King and I, og senest dansekaptajn og swing på genopsætning af The Phantom of the Opera. Hayley har endvidere koreograferet Les Misérables og La Cage Aux Folles for Nørregade Teatret i Maribo.

MICHAEL LINDVAD

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Resident director
</font>
Uddannet fra Privatteatrenes elevskole har Michael Lindvad haft en lang række opgaver inden for teater, radio og tv. Var i en årrække tilknyttet Teatret ved Sorte Helst som medstifter og leder. Har turneret med Det Danske Teater i Maria Stuart. På Det Ny Teater var han Jamie i My Fair Lady og butleren Franz i The Sound of Music, og har derudover været resident director på The Producers, Beauty and the Beast samt Chicago i 2007.

PER ENGSTRÖM

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Musikalsk indstudering
</font>
Diplomeksamen fra Musikhögskolan i Stockholm (med kantor- og organisteksamen i 1978 og orkester- og kordirigenteksamen i 1982). Har været ansat ved Malmö Stadsteater, operaen i Gøteborg samt Oscars Teatern i Stockholm, hvor han bl.a. dirigerede The Phantom of the Opera fra 1989-95. På Det Ny Teater har han dirigeret The Phantom of the Opera, Cats, The Producers, Skønheden og Udyret og The King and I, i Malmø senest Mozarts Tryllefløjten og Nocilais opera De Lystige Koner i Windsor. Han har desuden gæstedirigeret hos de fleste svenske symfoniorkestre.

TERRY PARSONS

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Scenografi
</font>
Har designet scenografi og kostumer til utallige forestillinger over hele verden. Uddannet fra Cardiff Art College og London’s Central School of Art og var allerede i sin studietid tilknyttet The Belgrade Coventry, hvor han senere blev chefdesigner. Terry Parsons har designet til ikke mindre end 37 West End-produktioner, herunder South Pacific, Sweet Charity, Some Like it Hot og Singin’ in the Rain, samt en række internationale opsætninger, bl.a. Fame, Grease, Romeo og Julie og Les Liaisons Dangereuses. For Det Ny Teater har Terry Parsons tidligere designet Skønheden og Udyret. 

KRISTIAN VANG RASMUSSEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Kostumedesign
</font>
Uddannet fra Wimbledon School of Art, London (1980-84) og Danmarks Designskole, Beklædningsformgivning (1978-80). Har skabt såvel scenografi som kostumer til talrige forestillinger på danske scener over hele landet samt i Norge, Sverige og England. Senest til Astrid Saalbachs Pieta på Aarhus Teater (2008), Ægteskab på italiensk for Det Danske Teater (2006), til musicals som bl.a. Annie på Fredericia Teater (2006), Peter Sabroe for Nyt Dansk Musikteater (2006), Frode og alle de andre rødder, Glassalen, Tivoli (2004) og mange flere.

NIELS BRUNSE

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Oversætter
</font>
Født 1949 i Silkeborg. Har lavet mere end 200 oversættelser af alle genrer, såvel klassikere som helt nye titler, primært fra engelsk, tysk og russisk. Niels Brunses største projekt i de kommende år er fuldendelsen af en komplet oversættelse af Shakespeares skuespil og sonetter. Blandt de mange litterære priser, Niels Brunse i årenes løb er blevet tildelt, er de vigtigste Dansk Oversætterforbunds Ærespris 1988, Statens Kunstfonds Livsvarige Ydelse 1989, The Thornton Niven Wilder Award (Columbia University) 1992, Det Danske Akademis Oversætterpris 2004, Übersetzerpreis der Kunststiftung Nordrhein-Westfalen 2005, Leo Estvads Legat 2008, Den Folkelige Sangs Pris 2009 og Preben Neergaards Hæderslegat 2009.

FLEMMING ENEVOLD

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Jean Valjean
</font>
Kom som 21-årig ind på Statens Teaterskole og blev to år senere optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med sang som hovedfag. I sin chefperiode på Gladsaxe Teater 1993-2005 medvirkede han dels i, var manuskriptforfatter på og iscenesatte mange af teatrets store forestillinger. Han har bl.a. sunget roller som Cyrano, Gregor Samsa i Messe for et Tilfælde, titelrollen i H.C. Andersen-forestillingen og Piratkongen i Piraterne fra Penzance. Han modtog i 2001 en Reumert for sin rolle som Fantomet, som han genoptog i sidste sæson. Har senest medvirket i filmene Flammen og Citronen og Headhunter, samt i de nye afsnit i tv-serien Forbrydelsen.

TOMAS AMBT KOFOD

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif"><font size="2">Jean Valjean / Lesgles (student)
</font></font>Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater og derefter ansat på Svalegangen i Aarhus. Har spillet Jesus Christ i filmen The Testament i Utah, USA, iscenesat af Oscar-vinderen Keith Merrill. Har medvirken som Nick Piazza i Fame på Aarhus og Odense teatre, som Chris i Miss Saigon på Aarhus Teater og som Danny i Grease på Musikhuset Aarhus/Musikteatret Vejle. Har spillet Raoul i samtlige opsætninger af The Phantom of the Opera på Det Ny Teater, foruden Monsieur D’Arque/Udyret i Skønheden og Udyret og Lun Tha i The King and I, ligeledes på Det Ny Teater.

MORTEN STAUGAARD

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Javert
</font>
Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 1993. Debuterede i rollen som Javert i Les Miserables på Østre Gasværk, derefter 5 år på Aalborg Teater. Har derudover spillet på følgende scener: Grønnegårds Teatret, Det Kongelige Teater, Odense Teater, Musikteatret Undergrunden, Rialto Teatret, Aveny T, Betty Nansen Teatret og Det Ny Teater, hvor Morten Staugaard også i 2000 spillede Monsieur André i The Phantom of the Opera. Kunne i sommer opleves i GrønnegårdsTeatrets opsætning af Den Stundesløse.

<font size="2"></font>

<font size="2"></font>

SANNA JOHANSSON

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Fantine
</font>
Uddannet fra Balettakademien i Göteborg 2005-08. Medvirkede udner uddannelsen i Balettakademiens afgangsproduktioner Spring Awakening og A Funny Thing Happened On The Way To The Forum. Har senest spille rollen som Eurydike i Orfeus-dödsriket tur och retur på Kalmar Läns Teater.

<font size="2"></font>

<font size="2"></font>

STEEN SPRINGBORG

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Thenardier
</font>
Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater og har medvirket i talrige forestillinger på de københavnske teatre, bl.a. Scrooge i Et Juleeventyr på Folketeatret 2005/06/07 og Roger de Bris i The Producers på Det Ny Teater i 2006, og han spillede allerede i 2000 Monsieur Firmin i The Phantom of the Oper. Steen Springborg har endvidere arbejdet som instruktør på bl.a. Nørrebros Teater, Bellevue Teatret og på talrige revyer.

<font size="2"></font>

<font size="2"></font>

ANNE-GRETHE BJARUP RIIS

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Madame Thenardier
</font>
Uddannet fra Statens Teaterskole 1992. Har medvirket i en lang række spillefilm, senest Blå mænd og Julefrokosten, samt i talrige tv-produktioner, senest som Therese i Anna Pihl, Anne i Nynne, Emmas Dilemma, Hotellet m.fl. Har på teatret bl.a. medvirket som skuespiller, medinstruktør og forfatter i 5 Emma Dilemma-forestillinger, der i 2001 indbragte hende såvel Den gyldne havfrue som TV-prisen for bedste underholdning. Madame Thenardier er Anne-Grethes første musical-rolle.

MIA KARLSSON

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Cosette
</font>
Uddannet på Musikhögskolan i Malmø i 1995 og på musicallinjen, Kulturama i Stockholm i 1999. Mia Karlsson har medvirket i The Phantom of the Opera på Det Ny Teater som Christine Daaé i samtlige opsætninger siden 2000, og har derudover på Det Ny Teater sunget Søster Margaretta i The Sound of Music, Belle i Skønheden og Udyret og Tuptim i The King and I, en rolle hun også har spillet på Slagthuset i Malmø.

<font size="2"></font>

<font size="2"></font>

MARIA LUCIA HEIBERG ROSENBERG

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Eponine
</font>
Maria Lucia stod på scenen første gang som otteårig i børnemusicalen Bugsy Malone. Hun spillede sin første hovedrolle i en musical på Det Ny Teater i Skønheden og udyret og har senere haft hovedroller i West Side Story, Lyset over Skagen, Frk. Nitouche og The Sound of Music. Var senest med i Elsk mig i nat på Østre Gasværk. Maria Lucia vandt i 2003 Popstars-showtime på TV2. I februar 2004 udkom hendes solodebutalbum med bl.a. hitsinglen Taking Back My Heart. Var i 2005 nomineret i kategorierne Bedste danske nye navn og Bedste danske hit ved Nordic Music Awards og modtog i 2006 Reumerts Talentpris. Maria Lucia har en fremtrædende rolle i TV2’s nye dramaserie Store drømme.

JOHANNES NYMARK

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Marius (student)
</font>
Uddannet fra Broadway Dance Center i New York 2006 og Det Danske Musicalakademi 2006-09. Har på Aarhus Teater medvirket i Peter Pan (1998) og De lystige koner i Windsor (1999), på Fredericia Teater i High School Musical (2008), og han spillede tidligere på året Otto i Spring Awakening på Aalborg Teater.

JOHN MARTIN BENGTSSON

<font size="2"></font>

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Enjolras (student)
</font>
Uddannet fra Heleneholms Musikgymnasium i Malmö 1990-93. Fik sin professionelle debut som Joseph i sverigespremieren på Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat og har siden spiller roller i bl.a. Fame, Evita, La Cage aux Folles, West Side Story, Copacabana og Guys and Dolls. Har derudover medvirket i radio og tv og lagt stemme til Disney tegnefilmsfigurer.

KIM HAMMELSVANG HENRIKSEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Bamatabois
</font>
Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2006. Debuterede som Jasja i Tjekhovs Kirsebærhaven på Odense Teater, hvor han desuden har medvirket i flere forestillinger. Har spillet på flere københavnske teatre, bl.a. som Pilatus i Jesus Christ Superstar på Folketeatret, samt roller på Det Danske Tater, Husets Teater, Fredericia Teater, Momentum samt i revyer og kabareter. Spillede senest på Det Ny Teater Monsieur Reyer i The Phantom of the Opera. Har endvidere medvirket i Forbrydelsen på DR1 og lagt stemme til adskillige tegnefilm.

DANIEL BEVENSEE

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Combeferre (student)
</font>
Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater 2009. Har på Aarhus Teater medvirket i The History Boys, Sommergæster, Loveplay og Teaterkoncert med sange af Tom Waits, og på Teater Katapult i Mens de små synger. Spillede som 12-årig Gavroche i Aalborg Teaters opsætning af Les Misérables i 1996.

RICHARD GRÄNTZ

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Feuilly (student)
</font>
Uddannet fra Balettakademiens Musikalutbilldning i Göteborg 2001-04. Spillede i 2008 rollen som Enjolras i Les Misérables på Den Nationale Scene i Bergen. På Det Ny Teater har han tidligere medvirket i The King and I (2008) og Beauty and the Beast (2007). I Sverige har han medvirket i Footloose, A Chorus Line, La Cage aux Folles og været showdanser på Wallmans, ligesom han også har været showdanser på Gran Canaria.

CHRISTIAN LUND

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Courfeyrac (student)
</font>
Uddannet fra Det Danske Musicalakademi 2005-08. Har medvirket såvel i TV som på scenen i Chess in Concert (2008), samt i Spillemand på en tagryg på Fredericia Teater og Turné 2006), Jesus Christ Superstar på Det Danske Teater/Folketeatret.dk turné ()2007-08) og The Wild Party på Gladsaxe Ny Teater (2008).

STEFFEN HULEHØJ FREDERIKSEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Joly (student)
</font>
Uddannet musicalperformer fra Det Danske Musicalakademi 2007. Har på Det Ny Teater tidligere medvirket i The Phantom of the Opera (2009), Chicago (2007 og 2008) og The King and I (2008), samt på Ålborg Teater medvirket i Hair (2007) og på Fredericia Teater i West Side Story (2006).

KASPER LE FEVRE

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Fabriksformanden / Jean Prouvaire (student)
</font>
Uddannet fra Det Danske Musicalakademi 2003. Debuterede i Rossen og Rønnows internationale produktion af Les Misérables. Spillede Sonny i Vejle Musikteater og Aarhus Musikhus’ opsætning af Grease, en rolle der indbragte ham en Reumert Talentpris i 2005. Har derudover på Fredericia Teater bl.a. medvirket i Rent (2005), West Side Story (2006), Annie (2007) og Spillemand på en tagryg (2007). Medvirkede i 2008 i uropførelsen af musicalen Steam, der bl.a. spillede på George Square Theatre i Edinburgh.

MARTIN LOFT

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Biskoppen af Digne / </font><font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Claquesous (Thenardiers bande)
</font>
Uddannet hos Gunna Knudsen (Århus), Vagn Thordal (København) og Ian Adam (London). Siden sin debut i Les Misérables på Østre Gasværk i 1993 har han medvirket i en lang række store musicalopsætninger, bl.a. Miss Saigon (Østre Gasværk, Aarhus og Odense Teatre), Atlantis (Østre Gasværk og turné), Company og Cyrano på Aalborg Teater, spillet titelrollen i Peter Sabroe (turné) og senest medvirket i Lyset over Skagen (turné).

ANDERS TEIGEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Brujon (Thenardiers bande)
</font>
Uddannet hos Preben Neergaard og kunne sidste år fejre 25 års jubilæum i rollen som Holger Drachman i Lyset over Skagen. Har tidligere sunget bl.a. Javert i Les Misérables og medvirket i Miss Saigon, Atlantic, Jesus Christ Superstar, Egtvedpigen, Den Blå Karrusel, Peter Sabro, Tordenskiold, Skatteøen, The Sound of Music, Peter Pan, Showboat m.fl. Har derudover medvirket i talrige danske spillefilm og tv-serier.

JONAS SAMUELSSON

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Babet (Thenardiers bande)
</font>
Uddannet fra Royal College of Music i Stockholm (1996-98) samt Guildhall School of Music (1998-2002). Har sunget talrige operapartier i såvel Sverige som Spanien, England og Frankrig, og på svenske scener sunget Javert i Les Misérables og medvirket i musicals som bl.a. How to Succeed in Business, Chess, The Sound of Music, Annie, The Phantom of the Opera, Man of La Mancha, Cabaret m.fl.

<font size="2"></font>

JØRGEN BRORSEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Babet (Thenardiers bande)
</font>
Uddannet fra Royal College of Music i Stockholm (1996-98) samt Guildhall School of Music (1998-2002). Har sunget talrige operapartier i såvel Sverige som Spanien, England og Frankrig, og på svenske scener sunget Javert i Les Misérables og medvirket i musicals som bl.a. How to Succeed in Business, Chess, The Sound of Music, Annie, The Phantom of the Opera, Man of La Mancha, Cabaret m.fl.

<font size="2"></font>

ANDREAS VILSMYR

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Swing
</font>
Uddannet fra Musikteaterskolan, Bjärnum (1999-2000) og Performing Arts School, Göteborg (2000-2003). Har på Det Ny Teater tidligere medvirket i Chicago (2007 og 2008) samt The King and I (2008). Har endvidere optrådt som showdanser i Wallmans, København, i Garbos Dinnershow på Gran Canaria og på Cabaret Lorensberg i Göteborg.

AMY NORDQVIST

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Luder
</font>
Uddannet fra Balettakademien, Stockholm (1998-2000) og Performing Arts School i Göteborg (2001-04). Har medvirket bl.a. i Fiddler on the Roof (1001) på Teater Bristol i Stockholm, Cats (2007-08) på Nöjesteatern, Malmö og Dalhalla, Rättvik, og senest i High School Musical (2008-09) på Göta Lejon i Stockholm og Nöjesteatern i Malmö.

REGITZE DESIREE GLENTHØJ

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Luder
</font>
Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i Fredericia (2006-09). Har på Det Ny Teater tidligere sunget Liesl i the Sound of Music og medvirket i Beauty and the Beast. Derudover roller i High School Musical, Fredericia Teater (2005) og Spring Awakening, Aalborg Teater (2009). Har på TV senest medvirket i Chapper & Pharfar på DR1. Medlem af DR Pigekoret 1994-2006.

MERETE LAURSEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Luder
</font>
Uddannet i musikvidenskab fra Aarhus Universitet 1998 og derefter som klassisk sanger ved Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun i maj 2004 afsluttede sin diplomeksamen med højeste karakter. Har haft solistoptrædener med diverse kor, orkestre og organister, og store roller i Massanets Don Quichotte og Brittons komiske opera Albert Herring. Medvirkede endvidere i Teater Hedelands opsætning af Carmen og Den Jyske Operas opsætning af Den Flyvende Hollænder, og i sidste sæson i Det Ny Teaters opsætning af The Phantom of the Opera.

MARIE BO

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Gammel kone / Nonne
</font>
Diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han medvirket i adskillige forestillinger i København, bl.a. Det Ny Teaters opsætninger af Den Glade Enke, My Fair Lady og The Sound of Music. Endvidere i Et Juleeventyr i Glassalen samt senest i Oliver! Har medvirket i The Phantom of the Opera ved samtlige Det Ny Teaters opsætninger siden 2000 som Madame Giry.

ANNE SUPPLI

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Fabrikspige
</font>
Har siden 1990 medvirket i en række musicals og operetter og fik sin hovedrolledebut som Sandy i Grease på Odense Teater (1995). Derefter fulgte roller i talrige musicals på alle landets store scener, bl.a. City of Angels (Odense Teater), Fame (Odense og Aarhus Teatre) og Midt om natten (Odense Teater). Har i København bl.a. spillet Dorothy i The Wiz på Folketeatret og medvirket i Showboat og Fame på Nørrebros Teater. På Det Ny Teater har Anne Suppli tidligere medvirket i Crazy for You, West Side Story, The Producers, Skønheden og udyret og senest i The King and I.

CARINA SÖDERMAN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Tiggerkvinde
</font>
Uddannet fra Musikallinjen Kulturama i Stockholm og Teaterhögskolan i Malmö. Medvirkede i den første svenske opsætning af Les Misérables på Cirkus i Stockholm 1990-91. Spillede rollen som Ulrika i Västergöhl i Kristina från Duvemåla 1996-99 i Malmö, Göteborg og Stockholm. Har senest medvirket som Fugledamen i Göteborgsoperans opførelse af Mary Poppins og spiller rollen som Sigrid Jansson i dramatiseringen af Camilla Läckberg Olycksfågeln på SVT til efteråret.

KRISTINE YDE ERIKSEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Swing
</font>
Uddannet musicalperformer fra Det Danske Musicalakademi (2008) og danser fra Dansestudiet Århus (2005). Debuterede i titelrollen i musicalen Nikki på Theater Casino Zug i Schweiz. Har medvirket i Mirakel på Det Kongelige Teater, Spillet titelrollen i Thoroughly Modern Millie og senest sunget Liesl i The Sound of Music, begge på Fredericia Teater. På Det Ny Teater har Kristine tidligere medvirket i The King and I.

LINE LINDERSSON

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Lille Cosette
</font>Line er 11 år og går i 5. klasse på Bellahøj Idrætsskole.

ANNA AUNBIRK

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Lille Cosette
</font>Anna er 11 år og går i 6. klasse på Engelsborgskolen i Lyngby.

SARAH EMILIE RACHLITZ

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Lille Cosette
</font>Sarah er 9 år og går i 3. klasse på Tove Ditlevsens Skole i København V.

JOSEPHINE S. ELLEFSEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Lille Eponine
</font>Josephine er 12 år og går i 7. klasse på Sengeløse Skole.

NINA HELMS VALBRO

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Lille Eponine
</font>Nina er 11 år og går i 5. klasse på Vedbæk Skole.

ASMUS MEJDAL

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Gavroche
</font>Asmus er 12 år og går i 6. klasse på Harløse skole i Hillerød.

EMIL JEPPESEN

<font face="Verdana,Arial,sans-serif" size="2">Gavroche
</font>Emil er 14 år og går i 7. klasse på Parkvejskolen i Birkerød.