Det Ny Teater præsenterer Les Misérables

Ifølge aftale med CAMERON MACKINTOSH præsenterer Det Ny Teater en ny produktion af BOUBLIL & SCHÖNBERGS LES MISÉRABLES

Den hidtil største danske opsætning af en af verdens bedste og mest populære musica

Spilleperiode: september-december 2009.

Handlingen er baseret på Victor Hugos roman De Elendige, der udspiller sig i Frankrig fra 1815 til 1832 og er en gribende og hjerteskærende beretning om liv og død, kærlighed og had, uret og retfærdighed, tilgivelse og uforsonlighed.

En ekstravagant opsætning med de originale dekorationer, kostumer, special effects, lyd- og lysdesign.

Jean Valjean har siddet 19 år i fængsel, fordi han som ung stjal et brød. Da han bliver løsladt, opdager han, at hans fortid for altid vil stemple ham. Han vælger derfor at skifte identitet, og bliver efter- følgende respektabel og velhavende. Den fanatiske politiinspektør Javert afslører ham, og han må flygte til Paris sammen med sin unge plejedatter Cosette. Her oplever vi et persongalleri på livets skyggeside. Cosette forelsker sig i en student, og Jean Valjean konfronteres på ny med Javert – og må træffe nogle skæbnesvangre valg.

Også musikalsk er Les Misérables et mesterværk med en række af musical-historiens smukkeste og mest bevægende sange, her fremført af en stjernebesætning anført af Flemming Enevold, Maria Lucia, Morten Staugaard, Anne-Grethe Bjarup Riis og Steen Springborg. I alt mere end et halvt hundrede medvirkende skuespillere, sangere og musikere.