Synopsis med sange

1. akt

Tusindkunstneren Bert introducerer os for Kirsebærvej (”Chim Chim Cher-ee/Kirsebærvej”). Han har en fornemmelse af, at noget vil ske. Han stopper foran Kirsebærvej nr. 17, hvor det ikke går så godt. Jane og Michael Banks er konstant uartige, og Katie Nanna, den seneste i en lang række af barnepiger, har fået nok. Hun rejser, og Mr. Banks beder sin hustru om at indrykke en annonce i avisen efter en barnepige. Børnene tager imidlertid sagen i egne hænder og skriver deres egen annonce (”Den perfekte nanny”). Netop som Mr. Banks skal til at tage på arbejde, ankommer Mary Poppins; hun opfylder præcis alle børnenes krav. Mary Poppins er streng, men retfærdig; hun holder børnene fokuserede med en kombination af almindelig sund fornuft og magi (”Faktisk næsten fejlfri”).

Tingene begynder at gå meget galt for Mr. Banks. Von Hussler er gået til en anden bank og tjener millioner, og Mr. Banks får skylden. Under stort pres råber han ad børnene. Det gør Jane og Michael rasende på deres fader, og i deres vrede skændes de om deres legetøj. Legetøjet bliver ved ren magi levende og giver børnene en lærestreg de aldrig vil glemme (”Rolig, rolig”). Idet hun indser, at børnene endnu ikke er parate til at lære, tager Mary af sted og efterlader en seddel, hvorpå der står ”Au revoir”, eller ”På gensyn”.

Pause

2. akt

Huset summer igen af aktivitet, denne gang fordi en tidligere barnepige kommer tilbage til nr. 17 på Kirsebærvej. Gæsten er imidlertid Miss Andrew, Mr. Banks gamle barnepige, og ikke Mary Poppins. Miss Andrew er en skrap og strid rappenskralde, som mener at børn bør straffes regelmæssigt med en skrækkelig medicin, der smager lige som torskelevertran (”Levertran virker”). I panik flygter børnene fra huset og løber hen i parken, hvor de møder Bert, som forklarer, at den bedste kur mod enhver dårligdom er at sætte en drage op (”Sæt en drage op”). Deres drage flyver op i himlen over London, og da den kommer tilbage, har Mary Poppins fat i snoren. Hun vender tilbage til hjemmet med dem og giver Miss Andrew tørt på i en uforglemmelig ordduel. Mr. Banks har også gemt sig for Miss Andrew og er lettet over at se Mary Poppins igen.

Oppe på tagtoppene møder Mary Poppins, Jane og Michael Bert og hans skorstensfejerkolleger (”Trin for trin”). Skorstensfejerne danser hen over Londons tagtoppe og ind i familiens Banks’ hus, hvor de ønsker Mr. Banks held og lykke, da de går.

Mr. Banks’ chef, bankbestyreren, kalder Mr. Banks til møde. Mr. Banks frygter det værste, men Bert minder ham om at familien er vigtigere end hans ambitioner (”Jeg har en drøm/Kom lidt sukker på skeen reprise”). Mr. Banks tager hen i banken, og Mrs. Banks ville gerne tage med ham. Mary Poppins og børnene opmuntrer hende til at gøre, hvad hun mener er rigtigt (”Intet er umuligt”).