MEDVIRKENDE BOOK OF MORMON

FORFATTER OG KOMPONIST

Manuskript, musik og tekst:
TREY PARKER - ROBERT LOPEZ - MATT STONE

CREATIVE TEAM

Iscenesættelse
Scenografi
Musikalsk indstudering
Koreografi
Lysdesign
Lyddesign
Oversættelse
Resident director
Koreografi assistent

MEDVIRKENDE

Ældste PriceSILAS HOLST
Ældste CunninghamCARSTEN SVENDSEN
NabulungiLEA THIIM HARDER /
GINA MARIE HUDSON
Mafala HatimbiROBERT BENGTSSON
General Røv Fucking NøgenAL AGAMI
Ældste McKinleySIMON NØIERS
Ældste GrantEMIL BIRK HARTMANN
Ældste YoungHENRIK LUND
Ældste HarrisLASSE DYG
Ældste CrossPATRICK TERNDRUP
Ældste WhiteCHRISTIAN LUND
Ældste SmithSEBASTIAN HARRIS
Ældste BrownKIM ACE NIELSEN
Moroni / Ældste SchraderMATHIAS AUGUSTINE
Joseph Smith / Mr. Price / MissionspræsidentenKIM HAMMELSVANG
MotumboOLIVER AAGAARD-WILLIAMS
Generalens vagtMIKE GAMBLE
Generalens vagtSIMON SVEDLUND
GotswanaJAMES SAMPSON
Mrs. BrownSHAYA HANSEN
SadakaMAJI CLAIRE
MiddalaANNA-LISA KUMOJI
AsmeretJALEESA STÆHR JOHNSON
SwingJONAS SUURBALLE CHRISTENSEN

ORKESTER

KapelmesterMATHIAS GROVE MADSEN
KeyboardJESPER CHRISTENSEN
ReedNICOLAI SCHULTZ
PercussionTIMOTHY LUTTE
BasHENRIK SIMONSEN
TrompetJENS GOTHOLDT
TromboneIAN PRICE
GuitarTHOMAS MAINTZ
ViolinPIOTR GASIOR

Silas Holst

Teaterdebuterede i 2006 i The Producers på Det Ny Teater, hvor han senere har medvirket i The King And I, Chicago, Crazy For You og senest medvirkert i Anything Goes. På andre teatre har han spillet: Saturday Night Fever, Dirty Dancing, Hairspray, West Side Story, Mamma Mia, Grease og Den Lille Havfrue. Har i flere omgange deltaget i Vild Med Dans på TV2, hvor han har ført flere dansepartnere til førstepladsen. Han har desuden haft sit eget tv-program. I 2014 medvirkede han i Rottefælde Revyen og modtog årets Talentpris.

Carsten Svendsen

Uddannet på Skuespil-lerskolen ved Odense Teater i 2006. Herefter fastansat på Aalborg Teater, hvor han blandt andet har medvirket i Mød Min Hr. Mor, Cabaret, Macbeth, Anne Linnet Teaterkoncert, Bunbury og senest som Leopold i Sommer i Tyrol. På Det Ny Teater har han medvirket som Lord Evelyn Oakleigh i Anything Goes og se-nest som Frank Butler i Annie Get Your Gun. Derudover har han spil-let Jacob Stolze i En Kort En Lang på Nørre-bro Teater og Freddy i My Fair Lady på Aarhus Teater. I 2009 modtog Carsten en Reumert Talentpris og blev i 2016 tildelt prisen Årets Skuespiller i Nordjylland.

Lea Thiim Harder

Sanger og skuespiller. Har siden 2010 sunget backing vokal for flere danske sangere og grupper, bl.a. Aqua, Kirk, Saveus, Jokeren, Johnson, The Palace, Bryan Rice, Fallulah, Peter A.G. mfl. Lea har desuden medvirket i musicalen Saturday Night Fever og senest i Efter Brylluppet.

Gina Marie Hudson

Uddannet fra Abraxas Musical Academy, München i 2005. Har bl.a. medvirket i Hairspray i København, Singing in The Rain på Staatstheater Nürnberg, Chicago i Theater St. Gallen, We Will Rock You i Berlin samt en række andre musicals i Tyskland og Schweiz.

Robert Bengtsson

Uddannet fra Balletakademien Göteborg, Musikalartistlinjen i 2000 og Teaterhögskolan Stockholm 2010. Har medvirket i en lang række skuespil og musicals, herunder bl.a. Dirty Dancing, Buddy the Musical og Rent i Stockholm samt Henry V, Godspell og Jerry Springer The Opera i London. Modtog en Olivier Award for bedste birolle for hans medvirken i Jerry Springer the Opera i Londons West End.

Al Agami

Komponist, sanger og skuespiller. Al Agami har igennem sin karriere udgivet to Grammyvindende albums, spillet talrige koncerter i ind- og udland og modtaget en produktionspræmiering og et arbejdslegat fra Tonekunstudvalget i 1994/1995. Desuden har Al Agami medvirket i flere teaterforestillinger bl.a. Hair, Exit 2000, Den Eneste Ene, Don Juan, Maria fra Buenos Aires, King Lear og Efter Brylluppet.

Simon Nøiers

Uddannet i 2007 fra Det Danske Musicalakademi. Har på Det Ny Teater medvirket i Beauty and the Beast, Evita, Crazy For You, Singin’ In The Rain, Anything Goes og senest Chicago. På andre teatre: Ryan Evans i High School Musical, Rolf i The Sound of Music, Snowboy i West Side Story, Oscar d’Armano i The Wild Party samt medvirket i Mamma Mia, Shrek The Musical og Grease.

Emil Birk Hartmann

Uddannet i 2014 fra Det Danske Musicalakademi. Har medvirket i Shu-Bi-Dua The Musical, Den Lille Havfrue og Aladdin på Fredericia Teater og Cabaret på Aalborg Teater. Har på Det Ny Teater medvirket i Anything Goes.

Henrik Lund

Uddannet i 1997 fra Holberg Skolens musicallinje, Danseværkstedet i 1998 og Ramberg School of Ballet and Contemporary Dance i  2002. På Det Ny Teater har han medvirket i The Producers, The King and I, Mary Poppins, Annie, Singin’ In The Rain (som han modtog en Reumert for), Beauty and the Beast, Billy Elliot, The Sound of Music, Anything Goes og senest Chicago. På andre teatre: Annie Get Your Gun, Crazy Christmas Cabaret og ved Alvin Ailey American Dance Theaters gæstespil i København 2009.

Lasse Dyg

Uddannet i 2016 fra Det Danske Musicalakademi,  debuterede på Det Ny Teater i Anything Goes og har senest medvirket i Chicago. Har desuden medvirket i Hairspray i Tivoli samt Den Lille Havfrue på Fredericia Teater.

Patrick Terndrup

Uddannet i 2012 fra Det Danske Musicalakademi. Har på Fredericia Teater medvirket i Disney’s Aladdin, Den Lille Havfrue og Klokkeren fra Notre Dame samt ved andre teatre i Shrek The Musical, Dirty Dancing, Grease og Hairspray. Vandt i 2014 en Reumert Talentpris for sin rolle som Igor i Young Frankenstein.

Christian Lund

Uddannet i 2008 fra Det Danske Musicalakademi. Har på Det Ny Teater medvirket i Les Misérables. Har på Fredericia Teater medvirket i High School Musical II, The Drowsy Chape- rone, Den Lille Havfrue og Klokkeren Fra Notre Dame. Har desuden på andre teatre bl.a. medvirket i Dirty Dancing, Grease, Mamma Mia og My Fair Lady.

Sebastian Harris

Uddannet fra Danske Musicalakademi i 2015. Har medvirket i Jesus Christ Superstar, Oliver og Peter Pan, alle for Herning Kongrescenter, og i 2011 havde han rollen som Marius i Musical Silkeborgs opsætning af Les Misérables. Har desuden medvirket i Nøddebo Præstegaard på Folketeatret, Miss Saigon på Nørregade Teatrets samt Klokkeren fra Notre Dame. Har på det Ny Teater medvirket som Tony Elliot i Billy Elliot.

Kim Ace Nielsen

Uddannet i 2007  fra Det Danske Musicalakademi. Har medvirket i Shu-Bi-Dua – The Musical, Aladdin, Den Lille Havfrue og High School Musical, alle på Fredericia Teater. Mamma Mia, Grease og Dirty Dancing i Tivoli, i Shrek The Musical, samt i Hairspray på Chinateatern Stockholm. Har på Det Ny Teater medvirket i Chicago.

Kim Hammelsvang

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater 2006. Debuterede som Jasja i Tjekhovs Kirsebærhaven på Odense Teater og har efterfølgende bl.a. spillet Pilatus i Jesus Christ Superstar og Loke i Valhalla på Folketeatret, Sezuan i Skammerens Datter 1 og 2 på Østre Gasværk og haft roller på Det Danske Teater, Husets Teater, Fredericia Teater, Momentum samt i revyer og kabareter. Spillede på Det Ny Teater Monsieur Reyer i The Phantom of the Opera og i Les Misérables først rollen som Grantaire og senere som kroværten Thénardier, som Robertson Ay i Mary Poppins, Boq i Wicked, Bert Healy i Annie, Rod i Singin’ In The Rain, Monsieur D’Arque i Skønheden og Udyret, Herr Zeller i The Sound Of Music, Spider i Jekyll & Hyde the Musical og senest Charlie Davenport i Annie Get Your Gun.

Oliver Aagaard-Williams

Uddannet i 2011 fra Det Danske Musicalakademi. Har på Fredericia Teater medvirket i High School Musical 2 og Avenue Q, og på andre teatre medvirket i Mamma Mia og The Wizard of Oz. Har i Wien og Leipzig medvirket i Mamma Mia, Jesus Christ Superstar og senest West Side Story.

Mike Gamble

Amerikansk danser, koreograf og danseinstruktør. Uddannet i bl.a. West African, Hip Hop, Modern, Jazz mm. Skrev historie da han i 2000 blev den første (og eneste) mand som blev del af NBA basketball holdets Philadelphia 76ers Dance Team. Har bl.a. medvirket i Kinky Boots og La Cage aux Folles i Sverige, Hairspray i Danmark samt en række internationale produktioner.

Simon Svedlund

Sanger og danser, der har medvirket i en lang række svenske TV-produktioner som Allsång på Skansen, Melodifestivalen, Fotbollsgalan, Idol, Julgalan, Talang, Småstjærnorna og opsætningen af The Great Gatsby på Trädgår’n i Göteborg.

James Sampson

Amerikansk-dansk gos-pel- og soulsanger. Slog igennem som vinder af TV programmet Stjerne For En Aften og har efterfølgende udgivet flere albums og optrådt ved en lang række koncerter og shows. Har medvirket i musicalen Officer and a Gentleman samt Dirty Dancing.

Shaya Hansen

Sanger og danser med base i Grækenland siden 1996. I 2002 vandt hun Popstars og dannede gruppen Hi-5, der udgav tre hit albums. Fra 2006 solokarriere og seneste soloalbum i 2017. Omfattende koncertvirksomhed og medvirken på utallige udgivelser af andre artister. Vandt i 2011 en MTV European Music Award i Belfast sammen med græske Mark Angelo og deltog forrige år i græsk Melodi Grand Prix. Har tidligere medvirket i de græske opsætninger af musicalerne Priscilla og Sweet Charity.

Maji Claire

Danser og underviser i både koreografi og freestyleteknikker. Specialiseret i stilarterne waacking og vogueing, hvilket hun har studeret i bl.a. New York, Los Angeles og Paris. Har medvirket ved en lang række shows, herunder Zulu Awards, The Nutcracker og Infernal Summer Tour samt forskellige musikvideoer.  

Anna-Lisa Kumoji

Uddannet fra Bårdar International, Norge. Har medvirket i bl.a. A Chorus Line på Chat Noir og Annie på Folketeatret. Har desuden optrådt som sanger/entertainer på Fjordline Cruiseships og lagt stemme til de norske udgaver af Walt Disney- filmene Frost og Beauty and the Beast.

Jaleesa Stæhr Johnson

Uddannet 2014 fra Flow Dance Academy. Har medvirket i bl.a. Teaterkoncerten Hey Jude og Hairspray.

Jonas Suurballe Christensen

Uddannet på Performing Arts School, Göteborg i 2006. Har på Det Ny Teater senest  i Annie Get Your Gun og tidligere medvirket i Mary Poppins, Wicked, Singin’ In The Rain, Beauty and the Beast og i Chicago i rollen som Mary Sunshine. Har derudover optrådt som solist i England og Australien for det tyske krydstogtsrederi Aida.

Mathias Augustine

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2015. Har bl.a. medvirket i My Fair Lady på Aarhus Teater og senest i Young Frankenstein, Shu-Bi-Dua The Musical og Klokkeren fra Notre Dame på Fredericia Teater samt på andre teatre Saturday Night Fever. Tidligere Europamester og Verdensmester i Hip Hop.

Trey Parker

Parker er født i Colorado og uddannet på University of Colorado. Han har sammen med Matt Stone skrevet TV-hitserien ”South Park”, der i øjeblikket vises på 17. sæson. De har efterfølgende udsendt den kritikerroste tegnefilm ”South Park: Bigger, Longer & Uncut”, der vandt den første New York Critics Circle Award for Best Animated Film.

Matt Stone

Stone mødte Parker, da de begge læste på University of Colorado. De arbejdede sammen på en række mindre projekter, før de offentliggjorde den kritikerroste og prisvindende TV-serie ”South Park”, der har modtaget såvel 4 Emmys som den eftertragtede Peabody pris.

Robert Lopez

Robert har modtaget både Tony, Grammy og Emmy Awards for sit arbejde som co-ophavsmand til de 2 Broadway musical-succeser Avenue Q og The Book of Mormon. Sammen med sin hustru Kristen Anderson-Lopex har han også skrevet sangene til Disneys filmhit “Frozen”, og til Finding Nemo: The Musical, der har spiillet i Disneyworld siden 2006, og den nye musical Up Here.

Kasper Holten

Operachef for The Royal Opera House, Covent Garden fra 2011–2017 og fra 2000–2011 operachef på Det Kongelige Teater. Har opsat mere end 60 operaer, skuespil og musicals i en række europæiske lande, i USA samt Rusland.Som opera- og teaterinstruktør har han vundet flere Reumertpriser for bl.a. opsætningen af Nibelungens Ring. I 2011 debuterede han som filminstruktør, da han instruerede filmen Juan, en moderne engelsksproget biograf-version af Mozarts opera. Kasper Holten er adjungeret professor ved CBS. 

Steffen Aarfing

Uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole. Sammen med Ebbe Langberg skabte Steffen Aarfing Rialto Teatret og designede scenografien til åbningsforestillingen, i 1981. Siden da har han designet scenografier til over 150 produktioner inden for teater, opera og film. I samarbejde med sin hustru Marie í Dali og instruktøren Kasper Holten har Steffen skabt scenografi til en række opsætninger i Danmark og udlandet, bl.a. opera-produktionerne: La Clemenza Di Tito, La Traviata, L’elisir d’Amore, Le Grand Macabre, Jakob Lenz, Goya og Richard Wagners Nibelungens Ring.

Per Engström

Diplomeksamen fra Musikhögskolan i Stockholm i 1978 og orkester- og kordirigenteksamen i 1982. På Det Ny Teater har Per Engström dirigeret samtlige opførelser af The Phantom of the Opera, Cats, The Producers, Skønheden og Udyret, The King and I, Les Misérables, Mary Poppins, Wicked, Annie, Singin’ in the Rain, Love Never Dies, Crazy For You, Evita, Billy Elliot, The Sound of Music, Jekyll & Hyde, Anything Goes og senest Chicago. Han har været ansat ved Malmö Stadsteater, operaen i Göteborg samt Oscars Teatern i Stockholm, hvor han bl.a. dirigerede The Phantom of the Opera 1989-95. I Sverige har han derudover dirigeret Mozarts Tryllefløjten, Nicolais opera De Lystige Koner i Windsor og senest Some Like It Hot, Miss Saigon og Nine. Han har gæstedirigeret hos de fleste svenske symfoniorkestre og flere gange hos Odense Symfoniorkester.

Alistair David

Uddannet på Bush Davies og Elmhurst Ballet School. Har koreograferet en lang række shows på teater, TV og film, bl.a. musicalerne Show Boat, Seven Brides For Seven Brothers, Anything Goes, Kiss Me Kate, The Sound Of Music, Ghost, Annie Get Your Gun og My Fair Lady og senest The Addams Family UK Tour i 2017. I 2011 vandt Alistair David Off West End Award som Best Choreographer for musicalen Bells Are Ringing på The Union Theatre. Alistair David har desuden arbejdet som show director og koreograf på Robbie Williams Concert Tour, Swing Both Ways i 2014.

Hayley Franks Høier

Uddannet på Elmhurst Ballet School og English National Ballet School. Har for Det Ny Teater koreograferet Love Never Dies, Annie, The Sound of Music og senest Jekyll & Hyde. Har endvidere på Det Ny Teater virket som koreografassistent på The Phantom of the Opera, Cats, The Producers, Chicago, The King and I, Les Misérables, Mary Poppins, Wicked, Evita, Billy Elliot, Anything Goes og  senest Chicago. Har for Nørregade Teatret i Maribo koreograferet Les Misérables, La Cage Aux Folles, The Producers, Sommer i Tyrol, Sunset Boulevard og Cyrano.

Jason Taylor

Har designet lys til talrige forestillinger på teatre såvel over hele England som internationalt, bl.a. 20 sæsoner for Regent’s Park Open Air Theatre. Nomineret til en Tony Award for ’Best Lighting Design’ for opsætningen af Journey’s End ved Belasco Thea-tre, New York. Han har designet lys for mange teatre i London og arbejdet ved flere regionale teatre, herunder i Nottingham, Sheffield, Plymouth, Birmingham, Edinburgh, Southampton, Clwyd og Liverpool. For Det Ny Teater har han tidligere designet lys til Love Never Dies, Evita, Billy Elliot og Jekyll & Hyde.

Thomas Fritsche

Har virket som tonemester på Det Ny Teater siden 2000. Her har han skabt lyddesign til bl.a. Skønheden og Udyret, The King and I, Les Misérables, Annie, Crazy For You, The Sound of Music og Jekyll & Hyde. Derudover har han produceret et antal plader og laver livelyd i forskellige andre sammenhænge.

Kenneth Thordal

Komponist, tekstforfatter, musiker, sanger og oversætter. Har oversat musicals, film og TV programmer bl.a.  Eminems 8 Mile og South Park. Han har igennem sin karriere udgivet flere albums, spillet utallige koncerter i ind- og udland og skrevet tekst og musik til danske kunstnere som Dicte, Peter Sommer, Tobias Trier, Peter Laugesen, Poul Krebs, Carsten Lykke, Oliver Zahle m.fl. Som komponist, tekstforfatter og kapelmester har han bl.a. arbejdet med teateropsætningerne Kong Arthur, Alice i Eventyrland og Frankenstein Genskabt. I maj 2007 modtog Kenneth Thordal Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. I 2013 blev musikforestillingen Frankenstein Genskabt præmieret af Statens Kunstfond for ”bedste musik til musikdramatisk værk i perioden 2010-2013”. Desuden modtog Thordal komponistforeningen DJBFA’s Hæderspris i marts 2010.

Michael Lindvad

Uddannet fra Privatteatrenes elevskole. Var i en årrække tilknyttet Teatret ved Sorte Hest som medstifter og leder. På Det Ny Teater var han Jamie i My Fair Lady og butleren Franz i The Sound of Music, og har derudover været resident director på The Producers, Beauty and the Beast, Chicago, Les Misérables, Mary Poppins, Singin’ In The Rain, mediscenesætter af Crazy For You, resident director på Billy Elliot, The Sound of Music, Jekyll & Hyde, hvor han også spillede Poole og senest Anything Goes, hvor han også medvirkede som kaptajnen. Har for egnsteatret i Maribo iscenesat flere musicals, senest The Sound of Music og Miss Saigon.