THE PRODUCERS
- Medvirkende -

Det kreative team 
Musik og sangtesterMel Brooks
ManuskriptMel Brooks og Thomas Meehan
Iscenesættelse og koreografiLisa Kent
ScenografiPaul Farnsworth
Musikalsk indstuderingPer Engström
LysdesignNick Richings
LyddesignRichard Sharratt
Resident directorMichael Lindvad
Assisterende koreografHayley Franks
OversætterAdam Price
 

Medvirkende

 
Max BialystockPreben Kristensen
Leo BloomMads Knarreborg
Roger de BrisSteen Springborg
Franz LiebkindOle Thestrup
Carmen GhiaKristian Boland
UllaJulie Steincke
Hold mig/rør migAnne Suppli
Premieregæst/Gammel dameTrine Bonnerup
BryanJørgen Brorsen
Gadefejer/Gammel dameBenjamin Carney
Politibetjent/Gammel dameSilas Victor Holst
Nonne/Gammel dameFrida Hallqvist
Nonne/Gammel dameSigne Breiner Kølbek
Premieregæst/Gammel dameDaniel Larsson
KevinKim Leprevost
Premieregæst/Gammel dameKristina Lindblad
Avisdreng/Gammel dameHenrik Lund
Servitrice/Gammel dameCamille-Cathrine Rommedahl
Premieregæst/Gammel dameJohn Rhodin
ShirleyUlla Sell
Premieregæst/Gammel dameVivi Siggaard
ScottMagnus Vigilius
Premieregæst/Gammel dameChristian Williams
Blind violinist/BillettørDan Zahle
Danser/swingKarin Bååthe
Danser/swingRasmus Fruergaard
SwingStefan Holst Larsen
 

Orkester

 
Violin, koncertmesterSvetlana Orlova
ViolinDavid Rohde
CelloPeter Tönshoff
BasHenrik Simonsen
FløjteLars Frederiksen
OboErika Wolf
KlarinetAnders Gaardmann
HornMads Munch
Trompet IJens Christian Gotholdt
Trompet IIUffe Fogtmann
BasunIan Price
Keyboard IJakob Lindbirk
Keyboard IIMatias Grove Madsen
HarpeTine Rehling
TrommerTimothy Lutte
PercussionAndrew Cholvat

I alt medvirker mere end 80 skuespillere, sangere, dansere, musikere og teknikere.

Ret til ændringer uden forudgående varsel forbeholdes.

DET KREATIVE TEAM

Mel Brooks
Musik, sangtekster og manuskript

Mel Brooks’ komiske genialitet har været åbenlys, siden han begyndte sin fornemme karriere som manuskriptforfatter for Sid Caesar i tv-udsendelsen ”Your Show of Shows” i 1951. Mel Brooks har siden slutningen af 60’erne leveret en lang perlerække af filmkomedier - hvoraf en stor del  i dag er klassikere – som Young Frankenstein (Frankenstein Junior), Blazing Saddles (Sheriffen skyder på det hele), History of the World, Part I (Mel Brooks Skøre Verdenshistorie), Spaceballs og Robin Hood – Men in Tights (Robin Hood – Helte i Strømpebukser) blot for at nævne nogle. Mel Brooks er en af de få, der har vundet en Tony Award (teater)og en Academy Award (film) og en Grammy Award (musik) samt en Emmy Award (tv).

Thomas Meehan
Manuskript

Thomas Meehan vandt i 2001 en Tony Award som medforfatter af manuskriptet på The Producers. Han modtog sin første Tony Award allerede i 1977 for manuskriptet til Annie, som var hans første Broadway-show. Siden har han skrevet manuskriptet til musicalerne I Remember Mama, Ain’t Broadway Grand, Annie Warbucks samt Broadways nyeste hit Hairspray. For sidstnævnte modtog han i øvrigt sin tredje Tony Award. Derudover er han en livslang bidragsyder af humor til The New Yorker, og Emmy Award vindende forfatter af komedier til fjernsyn samt medforfatter på forskellige film, som eksempelvis Mel Brooks’ Spaceballs og To Be or Not to Be.

Lisa Kent
Iscenesættelse og koreografi

Uddannet fra The Bush Davies School, UK. Hun har instrueret og koreograferet i flere lande. Af West End-produktioner kan bl.a. nævnes Edna the Spectacle på Haymarket Theatre, The Music Man og Kiss Me Kate med New Shakespeare Company og forestillinger i Shakespeare’s Globe Theatre. Desuden turne i USA og UK med forestillingen Scrooge, samt Crazy for You i Sydafrika og Me and My Girl i Sydafrika, Berlin, UK Tour og Danmark. For Det Ny Teater har Lisa Kent tidligere iscenesat og koreograferet Crazy for You. Senest har hun iscenesat og koreograferet Det Ny Teaters produktion af Beauty and the Beast.

Paul Farnsworth
Scenografi og kostumer

Paul Farnsworth er uddannet som scenograf fra Wimbledon School of Art i 1982. Siden har han lavet scenografi til mere end 100 opsætninger – heraf adskillige i Danmark. Paul Farnsworth er bosat i England, hvor han har en meget aktiv karriere som scenograf.

På Det Ny Teater har han ud over The Producers lavet scenografi til The Sound of Music, My Fair Lady, Peter Pan, Høfeber, Vinden fortæller om Valdemar Daa m.fl. 

Per Engström
Kapelmester

Per Engström er født og uddannet i Sverige. Han tog i 1982 diplomeksamen fra Musikhögskolan i Stockholm (med kantor- og organisteksamen i 1978 og orkester- og kordirigenteksamen i 1982). Elev af blandt andre Eric Ericsson og Jorma Panula. Per Engström har været ansat ved Malmö Stadsteater, ved operaen i Göteborg samt ved Oscars Teatern i Stockholm, hvor han bl.a. dirigerede The Phantom of the Opera fra 1989-95. Han har desuden gæstedirigeret de fleste svenske symfoniorkestre. På Det Ny Teater har han tidligere dirigeret The Phantom of the Opera, Cats og Beauty and the Beast.

MEDVIRKENDE

Preben Kristensen

Uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, hvor han debuterede som Tony i West Side Story. Har herefter spillet en lang række roller på københavnske teatre, bl.a. Arnold i Det var en lørdag Aften, McMurphy i Gøgereden, Fyrst Mysjin i Idioten. På Det Ny Teater var han Prins Orlofsky i Flagermusen, Albin i La Cage aux Folles og Cervantes/Don Quixote i Don Quixote og Fantomet på Det Ny Teater i 2002 og senest Lumiere i Beauty and the Beast. På Privat Teatret Yvan i Kunst. Modtog Bikubens Hæderspris ved Årets Reumert-uddeling 2005.

Steen Springborg

Steen Springborg er uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Har senest medvirket som Scrooge i Et Juleeventyr, Fagre voksne Verden på Nørrebros Teater, samt i rollen som kokken, der holder alle gryderne i kog i En Diplomatisk Affære på Privat Teatrets turné. Debuterede som teaterinstruktør i 1984 på Gladsaxe Teater og har siden arbejdet som instruktør på Amagerscenen, Nørrebro Teater, Bellevue Teatret og på revyerne i Nykøbing F., Mogenstrup, Holstebro og Brædstrup. Spillede Monsieur Firmin ved premieren på The Phantom of the Opera på Det Ny Teater. På film spillede han sidste år rollen som patriarken, bankmanden Mogens Gregersen i filmatiseringen af Christian Kampmanns bøger om en højborgerlig families storhed og fald fra midten af 50’erne og frem til midt-70’erne.

Mads Knarreborg

Mads Knarreborg blev uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 2004 og har været fast tilknyttet Odense Teater siden 2002. Her har han medvirket i forestillinger som bl.a. Merlin (2002), Busters Verden (2003), Kierkegaard - jeg så i dag en smuk pige (2004), 7x17 (2005), Kender du svimmel? og Midt om natten (2005). I efteråret har han desuden medvirket i Det Danske Teaters opsætning af Blodbrødre. Med The Producers får han sin københavner debut.

Kristian Boland

Uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Har bl.a. spillet Biff i en Sælgers Død på Det Danske Teater og Sloane i Entertainement Mr. Sloane på Folketeatret. Har medvirket i flere musicalforestillinger, bl.a. som Marius i Les Misérables på Østre Gasværk, som Christian Kold i Tordenskjold og Aramis i De Tre Musketere på Gladsaxe Teater. På Det Ny Teater sang han Eisenstein i Flagermusen, Grev Danilo i Den Glade Enke, Præsten i Don Quixote, Monsieur André i The Phantom of the Opera og Kaptajn von Trapp i The Sound of Music. Senest har Kristian Boland spillet Udyret i Det Ny Teaters produktion af Disneys Beauty and the Beast.

Ole Thestrup

Ole Thestrup er uddannet på Skuespillerskolen ved Århus Teater og har siden især haft meget revyarbejde, men har også været ansat på Det Kongelige Teater. Hans rolle i Woyzecj på Betty Nansen Teatret i 2000 hører til et af højdepunkterne i hans karriere. Ole Thestrup fik sit folkelige gennembrud i Busters Verden (1984) som den lede gymnastiklærer i rød joggingdragt, mens han var racistisk taxachauffør i den Oscar-belønnede kortfilm Valgaften (1998). I 2000 fik han et større comeback på film som den skydegale Alfred i Blinkende Lygter. På tv har han blandt andet kunnet ses i Jul på Slottet som nissefar, og senest i 2005 som underviser af unge håbefulde komikere i DR-serien Humorakademiet. Ole Thestrup er desuden at finde på sidelinjen i rollen som læge i Anders Thomas Jensens nyeste film Adams Æbler.

Julie Steincke

Uddannet fra Italia Conti Academy of Theatre Arts i London. Derefter med i ensemblet i West End-musicalen Oliver og i operaen Iris med The Chelsea Opera Group. Var i to år Madame Giry i The Phantom of the Opera på turne i England. Havde hovedrollen som Cherries i musicalen Fosse på Europa-turne. Med The Producers får hun sin debut på en dansk scene.

Hayley Franks

Uddannet på Elmhurst Ballet School og English National Ballet School. Optrådt med London City Ballet og English National Ballet samt i The Phantom of the Opera i Basel og på turne i England. På Det Ny Teater var hun swing og dansekaptajn i både the Phantom of the Opera og Cats, og i Beauty and the Beast var hun swing og koreografassistent.


Michael Lindvad

Uddannet fra Pivatteatrenes elevskole. Har haft en lang række opgaver inden for teater, radio og tv. I en årrække tilknyttet Teatret ved Sorte Hest som medstifter og leder. På Det Ny Teater Jamie i My Fair Lady, butleren Franz i The Sound of Music og Maurice i Beauty and the Beast.Anne Suppli
                            
Har siden 1990 medvirket i en række musicals og
operetter, bl.a. Grease, City of Angels samt Midt om
Natten på Odense Teater. Spillede Dorothy i Trold-
manden fra Oz på Folketeatret og har desuden med- virket i Showboat og Fame å Nørrebros Teater. På
Det Ny Teater har Anne Suppli tidligere medvirket som Anita i West Side Story, Polly i Crazy For You og Silly Girl og Mrs. Potts i Beauty and the Beast.                                   

Kim Leprevost

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Har her bl.a. spillet Frank´n Further i Rocky Horror Show, Javert i Les Misérables og Kaptajn Klo i Peter Pan. Chuck i Grease på Aalborg Teater og Bill Snipson i Me and My Girl på Nørrebros Teater. På Privat Teatret var han Brindsley i Komedie i Mørke og orlogskaptajn Frencham i Hvem Vover Pelsen. I Guys and Dolls på Aarhus Teater var han Harry the Horse.

Dan Zahle

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Medvirkede her som Tom i Ingenmandsland og Brad i Rocky Horror Show. Var Christian i Cyrano og Grumio i Trold kan Tæmmes på Gladsaxe Teater, og Nicolai i Nøddebo Præstegård, Eric i Min Nat med Reg, Ralph Rackstraw i Pinafore, Søren Torp i Genboerne, Scrooge i Et Juleeventyr og Israel Hands i Skatteøen på Folketeatret.

Ulla Zell

Uddannet i musik og retorik ved Københavns Universitet. I mange år medlem af Københavns Domkirkes kor og solist i renæssance-ensemblet Capella Hafniensis. Har medvirket i bl.a. Albert Herring, Csardasfyrstinden og Zigeunerbaronen. På Det Ny Teater var hun Madame Firmin i The Phantom of the Opera, husholdersken Frau Schmidt i The Sound of Music og Mrs. Wardrobe og Mrs. Potts i Beauty and the Beast.

Jørgen Brorsen

Skuespiller og sanger. Har bl.a. arbejdet på Aarhus Teater, Kaskadeteatret, Vejle Musikteater og Den jyske Opera. På Det Ny Teater medvirkede han i Peter Pan, var både Firmin og Joseph Buquet i The Phantom of the Opera,  i Cats var han swing, Gamle Metusalem og Baltazar Bom/Teaterkatten og  i ensemblet i The Sound of Music.  Senest spillede han Frankie i En Diplomatisk Affære på Privat Teatret.

Magnus Vigilius

Diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkon-
servatorium 2001. Har medvirket i Miss Saigon på Malmö Operan og i The Phantom of the Opera på Det Ny Teater. Har sunget titelpartiet i operaen Faust med Opera South, Arturo i Lucia de Lammermoor med New Sussex Opera og Monostatos i Tryllefløjten med British Youth Opera. Sang Aeneas i Dido og Aeneas på Opera de Baugé, Frankrig.

Trine Bonnerup

Uddannet fra Balletakademiet  i Gøteborg og Danseværkstedet i København. I Gøteborg har hun medvirket i bl.a. Vem Där? og i Nøddeknækkeren på Teater Thalia , i A Chorus Line på Operaen samt i Rhapsody in Rock på Ullevi Stadion. På Det Ny Teater medvirkede hun som swing i Beauty and the Beast.

 

Kristina Linblad

Uddannet fra Balletakademierne i Gøteborg og Stockholm. Medvirkede bl.a. i Dødens Triumf på Østre Gasværk Teater, Fantomer på Statens Museum for Kunst og Qudos på Operaen i Gøteborg samt i flere moderne opsætninger. På Det Ny Teater medvirkede hun i Beauty and the Beast.

 

Vivi Siggaard

Uddannet DDD-examineret danselærer og koreograf. Indehaver af danseskolen Vivi´s Dans og koreograf på flere forestillinger. Var Grisette i Den Glade Enke og Cassandra i Cats på Det Ny Teater samt med i ensemblet i Crazy for You på Aarhus Teater og Det Ny Teater. Desuden medvirket i Fame på Aalborg Teater, Showboat på Nørrebros Teater og i Cirkusrevyen. Medvirkede senest i Beauty and the Beast på Det Ny Teater.

Camille-Cathrine Rommedahl

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi i 2005. Har medvirket i Atlantis og Grease på Vejle Musikteater og i Musikteatret Aarhus. Var Mrs. Sherry i Skatteøen på Fredericia Teater i 2004. Er medlem af a-capella gruppen Gossip.

 

Signe Breiner Kølbek

Uddannet fra Marie Brolin-Tani i Aarhus, Danseværkstedet i København og Balletakademiet i Gøteborg. I Gøteborg har hun også medvirket i A Chorus Line på Operaen samt i Rhapsody in Rock på Ullevi Stadion. Medvirkede i ensemblet i Beauty and the Beast på Det Ny Teater.


Frida Hallqvist

Uddannet ved balletskolen i Malmø og på Kungliga Teaterns balletskole i Stockholm samt på The Russian Academy of Theatrical Arts i Moskva. Har danset med Malmø Balletten og Royal Swedish Ballet på Kungliga Operan i Stockholm. På Malmø Musikteater har hun medvirket i operaerne Rigoletto og La Traviata samt i musicalen Nine og operetten Flagermusen. På Det Ny Teater var hun i ensemblet og Babette i Beauty and the Beast.

Henrik Lund

Uddannet fra Holberg Skolen i København og Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Medvirkede i Me and My Girl på Nørrebros Teater, i balletforestillinger på Cochraine Theatre og Lindbury Theatre i London og har danset på Pantomimeteatret i Tivoli, med hvilket han turnerede i Sydkorea og Japan. Han var Jake i Annie Get Your Gun på Odense Teater, Folketeatret og på turne. Og på Det Ny Teater medvirkede han i ensemblet og som Lefou i Beauty and the Beast.

Benjamin Carey

Uddannet fra Hammond School og Central School of Ballet i London. Har medvirket i The Phantom of the Opera på UK Tour med Ballet Central, i La Nouvelle Eve in Paris i Pariser-kabareten samt forestillingen Dollie Dollies, ligeledes i Paris. Desuden ansat som danser på Chrystal Cruises. På Det Ny Teater medvirkede han i Beauty and the Beast.


Silas Victor Holst

Har medvirket i Eventyrteatrets forestillinger fra 5-års alderen. Tog i 2005 eksamen som danselærer fra De Danske Danseskoler. Var danser i Askepot og Turandot på Det Kgl. Teater, og i Fra Alle Os Til Alle Jer på Pantomimeteatret i Tivoli. Medvirkede i 2005 i Sommer i Tyrol på Nørrebros Teater. Var i år Big Deal i West Side Story på Fredericia Teater.


Daniel Larsson

Uddannet fra Balletakademiet i Gøteborg. Har danset og været koreografassistent på bl.a. stepnumre i forestillingen Hjalmars Revychock i Ørebro. Desuden på turne med Grease i Danmark samt med jazzkompagniet Cre8 Dance Company flere steder i Sverige. På Det Ny Teater medvirkede han i Beauty and the Beast.


John Rhodin

Uddannet fra Malmø Stadsteaters balletskole og Svenska Ballettskolan i Stockholm. Solist ved Israel Ballet og Malmö Baletten. Ansat ved Operaen i Hannover og på Malmø Musikteater, hvor han var med i Spillemand på  en Tagryg, A Chorus Line og Flagermusen. Med i Skarnkassen på Pantomimeteatret og på Det Kongelige Teater i Rejsen til Reims. På Det Ny Teater medvirkede han i The Phantom of the Opera, som Alonzo i Cats og i ensemblet i Beauty and the Beast.


Christian William

Uddannet fra Btec Performing Arts Newbury College Berkshire. Har siden optrådt som sanger og danser i Annie, Beauty and the Beast, 42nd Street, Cinderella Pantomime, Mother Goose Pantomime, Can-Can Paris og Celebrity Cruises, Crystal Cruises og MSC Cruises.Karin Bååthe

Uddannet fra Performing Arts School i Gøteborg samt Balletakademiet i Stockholm. Har arbejdet som danser på krydstogtskibe i Middelhavet og i forestillingen Moulin Rouge på Hotel Carlton, Cannes, og Svenska Mässen, Gøteborg. Danset i forestillinger på de fleste store teatre i Gøteborg og Stockholm. Medvirkede i ensemblet i Beauty and the Beast på Det Ny Teater.


Rasmus Fruergaard

Uddannet 2003 fra Det Danske Musical Akademi, Fredericia. Har medvirket som Musketer i Cyrano de Bergerac på Odense Teater, været Jack Mills i Be-Bop-a-Lula på Aarhus Teater, Doody i Greasy i Aarhus Musikhus, Angel i Rent og Action i West Side Story på Fredericia Teater, og han var understudy Riff i West Side Story på Østre Gasværk Teater. Modtog Reumert Talentpris i 2006.

 

Stefan Holst

Sunget i kammerkoret Camerata. Var med i ensemblet i La Cage aux Folles og My Fair Lady og medvirkede i ensemblet og som Joseph Buquet og Don Attilio  i The Phantom of the Opera på Det Ny Teater. Har senest studeret ved Opera-Studio på Operaen i Zürich og her også medvirket i flere forestillinger.