En fest för ögat - Skånskan

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Castet på Det Ny Teater är valt med omsorg. Maria Lucia Heiberg Rosenberg, som gjort flera stora roller på Det Ny Teater, gör Elphaba till en karaktär som stärkts av sitt utanförskap, det är lite Pippi över henne minus den grundmurade optimismen. Att Elphabas hjärta kommit illa i kläm förstår man när hun lätter det för Glinda, en rollfigur som i sin tur svajar mellan vän og kappvändare. Maria Lucia har en röst med bra styrka som klär rollen utmärkt, medan Annette Heicks ljusare sopran är som klippt och skuren för Glinda. Wicked är kvinnornas musikal og speciellt Maria Lucia i huvudrollen gör sammantaget en imponerande insats. Som prinsen de båda häxorna slåss om ses John Martin Bengtsson från Eslöv, en tenor som här tar ännu ett kliv framåt i karriären. John Martin har en naturlig auktoritet og "tar" scenen på ett iögonfallande sätt som den flörtige, lättfotade prinsen. en ren naturkraft!

Af Yvonne Erlandsson, 13. januar 2011

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Wicked er endnu en storslået musical på Det Ny Teater, der har forvænt os med at levere varen 

Det gør de også her med en flot-flot-flot forestilling. Man er imponeret.

Af Birgitte Grue, B.T. 14. januar 2011

<font face="Times New Roman">★ ★ </font>Endnu en storslået musical på Det Ny Teater - B.T.

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Förtrollande ögongodis 

Insceneringen, signerad Lisa Kent, kommer säkert att bli ett hett samtalsämne. Den är nämligen bländande flott med sina virtuosa scenografiska effekter, utfunderade av Paul Farnsworth. Överallt finns något att titta på: det blixtrar av rullande scenbyggen, brokiga fantasikostymer, spelande strålkastare, fyndiga projektioner och mångfaldigande monitorer så långt ögat når.

Af Carlhåkan Larsén, Sydsvenskan 14. januar 2011

Förtrollande ögongodis - Sydsvenskan

WICKED - ET FÆNOMEN

 

Wicked havde i oktober 2003 premiere på Broadway i New York og var fra begyndelsen en fænomenal succes.

Wicked har slået alle tidligere kendte rekorder på Broadway og har siden premieren i hver uge været den mest sete forestilling på Broadway.

Wicked er på Broadway nu set af mere end 5 millioner publikummer.

Wicked har det tredjehøjeste publikumsantal af alle de forestillinger, der i øjeblikket spiller på Broadway - alene overgået af
The Phantom of the Opera og Lion King, der har spillet hhv. 16 år og 6 år længere end Wicked.

Wickeds komponist Stephen Schwartz modtog for Wickeds originale cast indspilning i 2005 en Grammy for Best Musical Album.

Wickeds Original Broadway Cast album rundede for kort tid siden salget af 2 millioner eksemplarer og er det cast album, der har solgt mest de sidste 10 år.

Wickeds komponist Stephen Schwartz fik overrakt dobbelt platin for salget af de 2 millioner eksemplarer.

Wicked modtog ved Tony Awards 2004 3 Tony Awards.

Wicked har efterfølgende modtaget mere end 30 internationale priser.

Wicked havde i september 2006 premiere i Londons West End på Apollo Victoria Theatre.

Wicked rundede i 2010 publikummer nummer 3.000.000 i London.

 

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Musiken lika maffig som inramningen 

Som  vanligt håller inte Det Ny Teater igen på något.
En ny överdådig uppsättning i färger och effekter!
Inte minst magiska tricks. Och den här gången är musiken lika maffig som inramningen. 

Det är i musiknumren som föreställningens förtjänster finns. Och Schwartz är inte precis anspråkslös, maffig är bare förnamnet, där sångnumren emellanåt mer ter sig som kraftmätningar.

Men de båda häxhuvudrollerna Annette Heick som Glinda och Maria Lucia som gröna Elphaba levererar förträffligt, och glimrar i samspelet! Svenska John Martin Bengtsson gör den manliga huvudrollen - playboyprinses Fiyero - med inlevelse. Men han får precis som resten av ensemblen finna sig i att det här är tjejernas föreställning.

Af David Richter, Kulturnytt, Sveriges Radio Malmö 14. januar 2011

En ny överdådig uppsättning i färger och effekter! 
- Sveriges Radio Malmö

Wicked nu i Danmark på Det Ny Teater

 

Pressen har bl.a. skrevet:

 

 

Wicked - Heksene fra Oz tager publikum med til et fantastisk univers fuldt af trylleri, trolddom, magi og fantasi. Musicalen er en historie om godt og ondt, magt og magtmisbrug, kærlighed og heksekunst, om det at være anderledes, udvise tolerance og kæmpe for det man tror på.

Wicked er den eventyrlige fortælling om et usædvanligt venskab mellem to piger, der møder hinanden på hekseskolen i det magiske rige Oz: Elphaba, der er anderledes, fordi hun er født med grøn hud, og klassens populære og smukke pige Glinda, og om hvordan de senere bliver kendt som henholdsvis Den Onde Heks fra Vest og Den Gode Heks fra Nord. Deres venskab sættes på prøve, både fordi den samme unge prins er genstand for begges interesse, og fordi deres indstilling til den manipulerende troldmand er forskellig. Men ikke alt er som det ser ud... 


Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Det er bare så fedt - eller på oziansk: It's just so wicked! 

Det Ny Teaters opsætning af musicalen Wicked sprænger alle økonomiske og kunstneriske rammer for dansk sceneforestilling, og så endda på den fede måde.

Elphaba synges fænomenalt af Maria Lucia Heiberg Rosenberg (der) stråler som en stjerne med sin klangfulde, mørke stemme, der ubesværet vandrer fra lavt til højt toneleje. Den ægte genistreg i Det Ny Teaters opsætning er imidlertid valget af hendes modpart. Et bjergtaget premierepublikum kunne her måbende se Annette Heick springe ud som en musicalkomet i en mageløs scenedebut.

Tilsammen danner de to stemmer et lydtæppe, der sjældent, måske aldrig er lagt på en dansk musicalscene. Sammen med deres yderst kompetente kolleger og et velfungerende dansekor formår de at skabe en velspillet, højdramatisk og gennemmusikalsk forestilling.

Det er bare så fedt - eller på oziansk: It's just so wicked!

Af Gert Poder, Arbejderen 14. januar 2011


Det Ny Teaters produktion iscenesættes af Lise Kent, og Per Engström står for den musikalske indstudering. Lysdesign er af Michael Odam, og lyddesign af Richard Sharratt. Adam Price og Jesper Malmose har oversat.

Scenograf Paul Farnsworth har designet kostumer og dekorationer, der er en fabel for øjet. Mere end 60 plasmaskærme og 500 hjul indgår i dekorationen sammen med store projektionsvægge, der kan køre op gennem scenegulvet. Til dette komplicerede setup har scenografen samarbejdet med videokunstneren Thomas Gray.


Maria Lucia Heiberg Rosenberg vil synge og spille Elphaba, og Annette Heick vil synge og spille den anden kvindelige hovedrolle som Glinda. John Martin Bengtsson er i rollen som Fiyero den unge prins, som sætter begge pigernes hjerter i brand. Steen Springborg er troldmanden, der hersker i Oz, og Marianne Mortensen og Kristian Boland er henholdsvis rektor og lærer på hekseakademiet. I alt medvirker et halvt hundrede spillere, sangere, dansere og musikere.


En fantastisk heksejagt. - Det er bare så fedt. - Arbejderen


Wicked har musik og sangtekster af Stephen Schwartz. Manuskriptet, der er af Winnie Holzman, er baseret på Gregory Maguires bestseller-roman af samme navn. Wicked havde premiere på Broadway og er efterfølgende sat op i London, Tyskland, Japan og senest i Australien og har modtaget mere end 35 internationale priser. Wicked har i New York og i London slået alle tidligere publikumsrekorder og har begge steder skrevet teaterhistorie. Wicked havde premiere på Broadway i 2003 og er der allerede set af mere end 5 millioner publikummer. Wicked havde premiere i London i september 2006 og er der på blot 4 år blevet set af mere end 3 millioner. Wickeds Original Broadway Cast Album har solgt mere end 2 millioner eksemplarer.

 

Engelsk-dansk ordbog angiver bl.a. følgende oversættelser af ordet Wicked (udtales ['wíkit]): 
ond – rædselsfuld – slet – syndig – slem – drilagtig – gavtyveagtig – ondskabsfuld – vred – eventyrlig – glimrende

 

★ ★ ★ ★ ★  Imponerer med fantastisk hold til at synge, danse og spille.
- Kristeligt Dagblad

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

En anderledes musical, der imponerer med et fantastisk hold til at synge, danse og spille 

Mest af alt har forestillingen et stort og fantastisk hold til at synge, danse og spille. Med et kor af dansere og sangere, der er lige så dygtige og skarpe i deres kunnen, som hovedrollerne er det.

Det Ny Teater har fået de helt rigtige til rollerne. (Maria Lucia) synger fænomenalt godt, det er simpelthen internationalt niveau. Men hun kan også spille, så man virkelig lytter og er med, som når hun er ud af Elphaba skaber en pige, der hverken er offer eller skurk, men som kæmper for det, hun tror på - og en hel del med sig selv også.

Annette Heick har spillet teater før, men det her format er et tigerspring at tage for hende. Det spring tager hun så. Annette Heick kommer igennem flere facetter, end man næsten tror, at en rolle som Glindas kan rumme. Og det er en væsentlig del af, at musicalen fanger.

Af Rikke Rottensten, Kristeligt Dagblad 15. januar 2011

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Maria Lucias stemme forhekser det gamle guldteater og gør musicalen moderne

Maria Lucia er så smuk, at selv grøn sminke klæder hende - og hun synger så ubesværet, at man sidder helt smålykkelig til lyden af den vildskab, hun ikke har sluppet løs før nu.

Maria Lucias stemme forhekser tilskuerne. Og da hun og den sympatiske heltesvensker John Martin Bengtsson synger deres afgørende kærlighedsduet, så løfter hele musicalen sig og bliver til en lyd af 2011. Straks reagerer publikum med råb og piften, som var de til en rockkoncert.

Af Anne Middelboe Christensen, Dagbladet Information 15. januar 2011

Forhekset for en aften. - Dagbladet Information

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

En musical med hjerne, hjerte og mod

Som Elphaba viser (Maria Lucia) for alvor, hvad hun kan. Dette efterlod (anmelderen) trykket helt tilbage i det fløjlsbløde sæde med tøjlesløse kuldegysninger. Ikke kun med sang imponerer Annette Heick, hun leverer også en gennemført sjov karakter, som med sin blonde charme har publikum trygt placeret i sin hule hånd.

Kort sagt: Wicked er tryllebindende!

Af Anita Aagaard Kristensen, KultuNaut 14. januar 2011

★ ★ ★ ★ ★  Wicked er tryllebindende! - KultuNaut.dk

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Skønne, skønne heksepiger

Brager igennem i musical: Annette Heicks triumf

(Annette Heick) giver alt hvad hun kan: Sig selv med hud, hår og med en stemme, der er vokset himmelhøjt. Det var Annette Heick, der (...) fik sit musical-gennembrud sammen med den magnetiske Maria Lucia.

Af Rud Kofoed, Ekstra Bladet 13. januar 2011

★ ★ ★ ★ ★  Skønne, skønne heksepiger. - Ekstra Bladet

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

En overdådig opsætning af heksemusicalen Wicked på Det Ny Teater

Teatret sætter nok engang en standard for musicals i Danmark, der bliver svær at overgå.

Aftenens overraskelse er Annette Heick som den selvfede Glinda. Sangligt vælter (Maria Lucia) salen i det svære parti, som næppe andre musiclsangere herhjemme kan gøre det.

En umanerligt velbesat rolleliste, en spændende scenografi, der blander forskydelige vægge spækket med krummelurer, gyldne tandhjul og rustne mure med bunker af videoskærme, hvorpå surrealistiske billeder giver nye dimensioner til rummet. Det er som at befinde sig inde i et ældgammelt urværk af enorme dimensioner. Og så er der endelig kostumerne. (...) En overdådighed af elegance og raffinement tilsat noget råt og noget nyt, der twister helhedsindtrykket.

Af Henrik Lyding, Jyllands-Posten 14. januar 2011

★ ★ ★ ★ ★  Det Ny Teater sætter nok en gang en standard for musicals
i Danmark, der bliver svær at overgå.
- Jyllands-Posten

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Magisk opsætning - Forårets teaterhit

Det Ny Teater har sat hele sin sammensparede erfaring og hele sin topprofessionelle kunnen ind på at forløse den hundesvære musical i en enorm kraftanstrengelse og forløser Wicked maksimalt.

Lisa Kents iscenesættelse kører så smidigt som de mange tandhjul i Paul Farnsworths drønflotte, "industrielle", gotiske dekoration, der er så fabulerende, at den ligefrem må brede sig ud i teatersalen.

Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Annette Heick triumferer.

Og rollebesætningen kunne ikke være stærkere. I de to hovedroller som den "onde" og den "gode" kan Maria Lucia Heiberg Rosenberg og Annette Heick notere sig en dobbelttriumf. John Martin Bengtsson er en viril førsteelsker. Læg dertil solide karakterkomiske indsatser af Marianne Mortensen, Steen Springbrog, Kristian Boland og Kim Hammelsvang Henriksen. Wicked bør blive forårets teaterhit for det store publikum.

Af Jakob Steen Olsen, Berlingske Tidende 14. januar 2011

★ ★ ★ ★ ★  Forårets teaterhit. Magisk opsætning.Berlingske Tidende

★ ★ ★ ★ ★ ★  Wicked er landets bedste teatertilbud.Børsen

Klik her for at læse mere af anmeldelsen

Wicked er landets bedste teatertilbud
Forhekset creme de la creme på Det Ny Teater

Det Ny Teater sprænger rammerne med musicalen Wicked, for denne lækkerbisken er indbegrebet af et scenisk festbombe-fyrværkeri med vid, bid og charme. Alt går op i en højere enhed i denne forheksende dejlige musical og opsætning, hvor der svæves, flyves og trylles i et væk.

Annette Heick og Maria Lucia Heiberg Rosenberg er suveræne. Annette Heick synger ikke blot godt, hun spiller ligeledes, så man helt må overgive sig til denne vidunderlige blondinerolle. (...) Udkommet er dårende dejligt og hamrende morsomt - så stort kompliment. (Maria Lucia Heiberg Rosenbergs) præstation får ikke blot taget til at løfte sig på det gamle teater, men får det også til at løbe koldt ned af ryggen på publikum. Marianne Mortensen - maskeret til ukendelighed - er væmmelig på den helt rigtige måde. En superflot og meget lagdelt præstation af Kristian Boland (...) samt en forrygende Steen Springborg i rollen som den rigtige troldmand fra Oz.

Af Lars C.W. Wallenberg, Børsen 14. januar 2011